Sort/Hvid

Det københavnske teater Sort/Hvids Facebook-side lukkes ned, og de beskyldes for at være racister

Del

Over de sidste dage er Sort/Hvids Facebook-side tre gange blevet lukket ned og blokeret af Facebook

Over de sidste dage er Sort/Hvids Facebook-side tre gange blevet lukket ned og blokeret af Facebook - både torsdag, fredag og mandag. Desuden er Sort/Hvids Instagram-profil blevet deaktiveret og kan ikke gendannes. Facebook oplyser kortfattet, at det sker, fordi Sort/Hvids side overtræder deres fællesskabsregler.

Der kører lige nu en debat om Sort/Hvids forestilling White Nigger/Black Madonna på Facebook-siden. Forestillingens plakater er blevet revet ned i hele byen, og teatret er blevet beskyldt for at være racister. Sort/Hvid har blandt andet fået denne anmeldelse på deres Facebook-side:

Danger: extreme racists! White ppl who do blackface and use the n-word to be "provocative".

Facebook har fjernet et billede med forestillingens titel samt et fotografi af Madame Nielsen, der spiller med i forestillingen. 

”Jeg synes, at det er ærgerligt, at Facebook på den måde lukker ned for en igangværende diskussion. Jeg tvivler på, at censur og blokering vil fremme dialogen. En dialog, som vi har hilst velkommen og ladet køre på vores side, ” siger Christian Lollike, kunstnerisk direktør på Sort/Hvid.

White Nigger/Black Madonna har premieren d. 30 april. Inspireret af en sand historie, handler den om en kvinde, der er født hvid, men ønsker at leve som sort.

Venlige hilsner

Sort/Hvid

Nøgleord

Kontakter

PRESSEKONTAKT
Maja Vadum Larsen / 61 70 89 79/ maja@sort-hvid.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Sort/Hvid

Sort/Hvid
Sort/HvidFølg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Den ikoniske fællesbog FRIT FLET bliver til scenekunst18.12.2018 07:00:00 CETPressemeddelelse

Den ikoniske fællesbog FRIT FLET af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup bliver til scenekunst i samarbejde mellem Sort/Hvid og Mungo Park Kolding. Det bliver en musikalsk slagmark af rå kroppe, smertende skønhed og grusomt forfald. Den yngste på scenen er i 20’erne, den ældste nærmer sig firs. Iscenesættelsen skabes i tæt samarbejde mellem instruktør Liv Helm, scenograf Franciska Zahle og komponist Hannah Schneider.

Er det usandsynligt kønsstereotypt at tænde på ”jeg elsker dig”?18.10.2018 07:00:00 CESTPressemeddelelse

”Jeg si´r til min partner, at jeg kan li' det hårdt, for det er så usandsynligt kønsstereotypt at tænde på ’jeg elsker dig’”. Hun har ikke noget stort behov for at tale om tamponer og lige rettigheder. Med mindre publikum gerne vil have det, så kan hun godt. Hun vil gerne have, at alle skal kunne relatere til hende. Hun vil gerne gøre det personligt. Lige midt i års-"fejringen" af #MeToo vender Nanna Cecilie Bang tilbage til København med True.Story - en hybrid mellem monolog og stand-up, der kan få vores selvfede, grænsesøgende samfund til at rødme. Forestillingen er bl.a. en del af Power Of Women Festival 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum