Sikkerhedsstyrelsen

Det kan redde dit liv: Husk at teste din fejlstrømsafbryder

Del

Mange husker at stille uret frem den sidste weekend i marts. Samtidig med klokkens goddag til sommeren, anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at du tester din fejlstrømsafbryder. Det er med livet som indsats, hvis den ikke virker.

Fejlstrømsafbryderen (som rent teknisk kaldes en RCD) kan redde dit og din families liv. Den er nødbremsen i dit hjem og sørger for at afbryde strømmen, hvis der opstår en fejl i et elapparat eller en elinstallation. Derved beskytter den mod livsfarligt stød.

Men en fejlstrømsafbryder har ligesom mange af os brug for motion, hvis man vil være sikker på, at den virker. Derfor er det vigtigt jævnligt at teste, at den virker.

En god huskeregel er at teste den to gange årligt, når vi skifter mellem sommer- og vintertid. Ved en test afbrydes strømmen kortvarigt. Derfor anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at man kombinerer testen med, at urene på ovnen, komfuret og anden elektronik alligevel skal stilles om.

- RCD’en sidder i din eltavle. Du tester den ved at trykke på prøveknappen. Den er ofte mærket med bogstavet ”T” eller ordet ”Test”. Du skal kontakte en autoriseret elinstallatørvirksomhed, hvis RCD’en ikke slår fra første gang, du trykker på knappen, siger Mette Cramon, som er kontorchef for kundeservice og kommunikation i Sikkerhedsstyrelsen.

Hvis din afbryder er mere end 10 år gammel, er det en god idé at få den tjekket af en autoriseret elinstallatørvirksomhed. Sådan en kan du finde på sik.dk/tjek.

Du har mulighed for at tilmelde dig Sikkerhedsstyrelsens sms-tjeneste, hvis du vil mindes om at teste din fejlstrømsafbryder to gange om året.

Tilmeld dig ved at sende en sms med teksten HPFI til 1245. Tjenesten koster almindelig sms-takst.

Kontakter

Pressekonsulent Ninna Andreasen, tlf.: 25431678, mail: nia@sik.dk

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Nørregade 63
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum