Egedal Kommune

”Det gør en kæmpe forskel”

Del

Forældre i Egedal Kommune har siden januar i år kunnet søge om tilskud til at passe egne børn derhjemme, og det tilbud er der allerede mange, som benytter sig af.

Ordningen med tilskud til pasning af egne børn er del af kommunens budgetaftale for 2022. Foto: Colourbox.
Ordningen med tilskud til pasning af egne børn er del af kommunens budgetaftale for 2022. Foto: Colourbox.

Siden Byrådet indførte tilskud til pasning af egne børn i vuggestuealderen, har i alt 47 familier søgt om tilskud. Heraf har 43 opfyldt kriterierne og har fået eller får derfor nu tilskud til hjemmepasning.

Muligheden for tilskud er indført for at give forældre en bredere vifte af tilbud, når det gælder børnepasning, så de bedre selv kan vælge, hvad der passer til netop deres familie. En af de forældre, der gør brug af ordningen, er Mette Dupont Riber, som lige nu passer familiens yngste dreng på 16 måneder hjemme, og det passer familien godt:

- Det gør en kæmpe forskel, og endnu mere nu, hvor samfundsøkonomien har udviklet sig, som den har. Det er rigtig godt, at kommunen har indført den her mulighed, og jeg tror, at flere forældre vil vælge det til, nu hvor de kan, siger Mette.

Mettes og hendes mands ældste datter, som i dag er 4 år, kom i vuggestue, da hun var knap et år. Forældrene er glade for, at mulighederne i dag er anderledes:

- I Danmark sender vi generelt vores børn meget tidligt i institution, og det gjorde vi også. Selv om det endte godt, var det for tidligt både for hende og for os, og nu har vi derfor valgt en anden model, forklarer Mette.

Sammenstiller man data fra ordningen med data om ind- og udmeldelser i dagtilbud, peger billedet umiddelbart også på, at mange vælger at søge tilskuddet, fordi de ønsker at forlænge tiden med barnet derhjemme efter endt barsel.

Fakta

  • Ordningen med tilskud til pasning af egne børn er del af kommunens budgetaftale for 2022.
  • Fra januar til og med august har i alt 47 familier søgt om tilskud til pasning af eget barn. Heraf har 43 opfyldt kriterierne, som bl.a. går på barnets alder og at forældrene ikke må modtage offentlig indkomst eller have anden arbejdsindtægt.
  • Erfaringerne fra de første 8 måneder med ordningen viser, at ansøgerne er bosiddende i alle dele af kommunen.
  • Der kan i alt udbetales et tilskud på 3.540 kr. pr. måned pr. barn. Tilskuddet kan udbetales i 12 måneder.
  • Ca. halvdelen af forældrene anvender ordningen i 6 måneder eller mindre, mens en tredjedel har ansøgt om at anvende ordningen i alle 12 måneder.
  • 58 pct. søger om tilskud i forlængelse af deres barsel, og dermed er langt størstedelen børnene i ordningen omkring 1 år.
  • Kommunen vil nu lave en mindre undersøgelse blandt forældre, der gør brug af ordningen, for at få mere systematisk viden om, hvordan den fungerer i praksis.

Kontakter

Billeder

Ordningen med tilskud til pasning af egne børn er del af kommunens budgetaftale for 2022. Foto: Colourbox.
Ordningen med tilskud til pasning af egne børn er del af kommunens budgetaftale for 2022. Foto: Colourbox.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum