Region Hovedstaden

Det gode liv i hovedstadsregionen er kommet på budgettet

Del

Region Hovedstadens politikere har vedtaget budgettet for 2016. Med beslutningen vedtages også en ambitiøs regional vækst- og udviklingsstrategi (ReVUS), der skal skabe flere job, mere vækst og bedre levevilkår i hovedstadsregionen.

Gode uddannelses- og jobmuligheder, en effektiv og miljøvenlig infrastruktur og noget så fundamentalt som lige adgang til rent drikkevand er nøgleord i en ny vækst- og udviklingsstrategi, der skal gøre hovedstadsregionen til et endnu bedre sted at bo og arbejde i.

Dette er netop besluttet af et bredt flertal i regionsrådet i Region Hovedstaden, hvor alle partier med undtagelse af Enhedslisten bakker op om regionens budget for 2016 og den nye regionale vækst- og udviklingsstrategi (ReVUS).

Du kan læse mere om ReVUS’en her.

- Med den regionale vækst og udviklingsstrategi får vi én samlet og klar plan for udviklingen af hovedstaden. Vi flyver højt med en vision om at være en grøn og innovativ metropolregion, som er båret af grøn, sund, smart og kreativ vækst. Men for at vi kan lykkes med de store visioner, skal vi også lykkes med de nære ting, som betyder noget i vores hverdag. F.eks. at der er rent vand i hanerne, at byens legepladser er fri af jordforurening og at der praktikpladser til, at alle unge kan få en uddannelse og foden inden for på arbejdsmarkedet, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

En hovedstad i vokseværk forpligter
Når flere mennesker vælger at bo i de større byer, så må udfordringen ifølge Sophie Hæstorp Andersen være at skabe gode livsvilkår for mennesker og attraktive erhvervsvilkår for virksomheder. Og det gælder især i Greater Copenhagen området, hvor Region Sjælland, Hovedstaden og Skåne danner en samlet metropolregion med 3,8 millioner indbyggere.

- Vi har et godt afsæt for at blive en stærk europæisk metropolregion og for at gå forrest i konkurrencen med andre internationale storbyer som Hamborg, Berlin eller Stockholm om at skabe nye arbejdspladser. Men det kræver, at vi sætter alle sejl til for at skabe nye arbejdspladser og tiltrække udenlandske investeringer, og at vi har et tæt samarbejde med kommunerne og vores omkringliggende regioner, siger hun.

Hverdagens udfordringer
Regionsrådsformanden understreger, at mange af tidens store udfordringer er regionale udfordringer, som vi alle vel at mærke oplever i hverdagen.

- Tusindvis af mennesker spilder tid på at sidde i kø væk fra familie eller arbejde. Virksomheder skriger efter faglært arbejdskraft, og for mange unge kigger langt efter en praktikplads. Flere steder halter mobildækningen. Og på klimasiden ser vi stigende mængder regn oversvømme folks kældre. Fælles for udfordringerne er, at de ikke stopper ved kommunegrænserne. Derfor er vi nødt til at samarbejde mere mellem kommuner, regioner, erhvervsliv og uddannelsessteder, siger regionsrådsformanden.

Udvikling for 1 mia. kroner
Sophie Hæstorp Andersen henviser til, at ReVUS’en sætter retningen for i alt ca. 1 mia. kroner, som Region Hovedstaden årligt bruger på regional udvikling. Herunder indeholder ReVUS’en flere konkrete mål og investeringer, som eksempelvis:

  • Investeringer i supercykelstier, busser og en letbanelinje, der gør det nemt at komme til og fra arbejde fra den ene kommune til den anden.
  • Oprensning af jordforurening, sikring af grundvandet og CO2 reduktion, der skal gøre regionen til et endnu grønnere og mere attraktivt sted at bo og leve i.
  • Investeringer i bedre mobil- og bredbåndsdækning, der skal gøre det attraktivt at besøge, bo og drive virksomhed i regionen.
  • Investering i løft af erhvervsuddannelser og flere attraktive og relevante uddannelsestilbud af høj kvalitet for at sikre mere kompetent arbejdskraft i regionen.

FAKTA: Om ReVUS

  • Den regionale vækst- og udviklingsstrategi redegør for den fremtidige udvikling i hovedstadsregionen. Strategien indeholder derfor både vækstrettede og udviklingsrettede dele. Den bygger på dialog med politikere, kommuner, virksomheder, organisationer, vidensinstitutioner og borgere.
  • Strategien følges op med en handlingsplan med titlen ’Regionale løsninger på regionale udfordringer’. Handlingsplanen skal sikre et bredt regionalt samarbejde om at realisere strategien i de næste år.
  • Visionen realiseres gennem fokuserede investeringer inden for to rammevilkår som er ”effektiv og bæredygtig mobilitet” og ”kompetent arbejdskraft og internationalisering” samt fire strategiske væksttemaer som er sund vækst, grøn vækst, kreativ vækst og smart vækst.
  • Regionen bruger årligt 50 mio. kroner til erhvervsudvikling og har i budget 2015-2018 afsat 40 mio. kroner årligt til fælles projekter sammen med kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, der skal sikre handling bag ordene i den regionale vækst og udviklingsstrategi.
  • Læs mere på region.dk/ReVUS og følg #revus på twitter.

Nøgleord

Kontakter

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, via regionens pressevagt på tlf.: 70 20 95 88

Vedhæftede filer

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Sophie Hæstorp Andersen og Martin Geertsen: Vi skal hegne midlerne til Hovedstaden ind23.5.2018 15:06pressemeddelelse

Hovedstaden er hele Danmarks hoveddør og det er derfor i hele landets interesse, at vi har en hovedstad i vækst. Den opgave risikerer at miste tilstrækkeligt med fokus og midler, hvis den ændring af erhvervsfremme systemet, som ligger på bordet lige nu, bliver til virkelighed, lyder det i en fælles udmelding fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og næstformand i Region Hovedstaden, Martin Geertsen (V).

Sammen om at få flere unge til at blive faglærte25.4.2018 11:00pressemeddelelse

Af parterne bag Faglært til vækst: Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand, John Schmidt Andersen (V), borgmester for Frederikssunds Kommune, Steen Christiansen (S), formand for KKR Hovedstaden og borgmester i Albertslund Kommune, Lars Gaardhøj (S), formand for Erhvervs-, Vækst og Forskningsudvalget, Ole Heinager, direktør for NEXT Uddannelse, René Van Laer, direktør for Handelsskolen København, Anette Kjær Sørensen, afdelingschef for Hovedstadens Rekrutteringsservice, Morten Emborg, konst. direktør for Technical Education Copenhagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum