Det er normalt at have overenskomst – bare ikke i Normal

Del

Alle medarbejdere i Normal bør være dækket af en overenskomst, mener HK Handel, der netop nu arbejder på at sikre medarbejderne i kæden Normal ordnede forhold.

Mens medarbejderne i få af kæden Normals butikker kan nyde ordnede forhold, er realiteten en anden for langt de fleste medarbejdere i Normal-butikkerne. De går glip af fem feriefridage, fritvalgsordning, løn på barnets første sygedag, løn under barsel, pension og meget mere. For mens det er normalt at have overenskomst, er det ikke normalt at have overenskomst i butikskæden Normal.

Det vil HK Handel gerne lave om på. Derfor arbejder HK Handel netop nu på at skaffe overenskomster til flere medarbejdere i Normal.

- En overenskomst sikrer ordentlig løn og ordentlige arbejdsvilkår, siger HK Handels faglige chef, Kim Jensen.

-Vi kan se, at medarbejdere i Normal-butikker, der har overenskomst, har bedre arbejdsvilkår, end medarbejdere i Normal-butikker, der ikke har overenskomst. Derfor arbejder vi nu på at sikre alle i Normal samme vilkår, siger faglig chef Kim Jensen.  

Sådan kan medarbejderne få bedre arbejdsforhold

HK Handel er 30. maj til stede foran 23 Normal-butikker over det meste af Danmark. Her vil HK Handel tale med medarbejderne om de goder, en overenskomst vil sikre dem.

Hvis mindst 50 procent af medarbejderne i en Normal-butik er medlem af HK Handel, kan HK Handel kræve overenskomst – og dermed sikre medarbejderne ordnede forhold.

Kontakter

Kommunikationsmedarbejder i HK Handel Jette Sandbæk, tlf.: 20646298

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

HK hilser ekspert-anbefalinger om psykisk arbejdsmiljø velkommen. Men der skal følge penge med.27.9.2018 13:04pressemeddelelse

Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund milliarder af kr. Hvert eneste år. 80 mia. kr. Udgifter til sundhedsvæsen og sygedagpenge, produktionstab og manglende skatteindtægter. Oven i det kommer så de menneskelige omkostninger – fysiske som psykiske. Og problemet stiger ovenikøbet år for år. Samlet set går det den forkerte vej med arbejdsmiljøet, selv om der heldigvis også er gode historier. Og derfor er vi som udgangspunkt vældig tilfredse med, at det ekspertudvalg, som blev nedsat sidste år, både har medlemmer, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og flere faglige eksperter inden for feltet, siger HK´s næstformand Martin Rasmussen. Udvalget har nu barslet med en række anbefalinger. ”Et af vores største ønsker er klare regler. En bekendtgørelse om det organisatoriske og sociale arbejdsmiljø, der lægger den juridiske ramme. Den skal være på plads, hvis vi skal forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skal simpelthen være tydeligt for enhver, hvordan man forebygger og hånd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum