Det er normalt at have overenskomst – bare ikke i Normal

Del

Alle medarbejdere i Normal bør være dækket af en overenskomst, mener HK Handel, der netop nu arbejder på at sikre medarbejderne i kæden Normal ordnede forhold.

Mens medarbejderne i få af kæden Normals butikker kan nyde ordnede forhold, er realiteten en anden for langt de fleste medarbejdere i Normal-butikkerne. De går glip af fem feriefridage, fritvalgsordning, løn på barnets første sygedag, løn under barsel, pension og meget mere. For mens det er normalt at have overenskomst, er det ikke normalt at have overenskomst i butikskæden Normal.

Det vil HK Handel gerne lave om på. Derfor arbejder HK Handel netop nu på at skaffe overenskomster til flere medarbejdere i Normal.

- En overenskomst sikrer ordentlig løn og ordentlige arbejdsvilkår, siger HK Handels faglige chef, Kim Jensen.

-Vi kan se, at medarbejdere i Normal-butikker, der har overenskomst, har bedre arbejdsvilkår, end medarbejdere i Normal-butikker, der ikke har overenskomst. Derfor arbejder vi nu på at sikre alle i Normal samme vilkår, siger faglig chef Kim Jensen.  

Sådan kan medarbejderne få bedre arbejdsforhold

HK Handel er 30. maj til stede foran 23 Normal-butikker over det meste af Danmark. Her vil HK Handel tale med medarbejderne om de goder, en overenskomst vil sikre dem.

Hvis mindst 50 procent af medarbejderne i en Normal-butik er medlem af HK Handel, kan HK Handel kræve overenskomst – og dermed sikre medarbejderne ordnede forhold.

Kontakter

Kommunikationsmedarbejder i HK Handel Jette Sandbæk, tlf.: 20646298

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

Nyt råd skal sikre flere kvinder i IT og tech14.6.2019 05:30:00 CESTPressemeddelelse

I 2030 vil vi mangle op mod 19.000 IT-specialister i Danmark ifølge IT-branchens egen vurdering. Og i en branche, hvor 76 % er mænd, så er det især kvinderne, der udgør et rekrutteringspotentiale, hvis vi skal vende udviklingen. Manglen på vigtige kompetencer og en mere mangfoldig arbejdsstyrke, risikerer nemlig at gå ud over dansk værdi- og jobskabelse samt vores evne til at finde bæredygtige løsninger på samfundsproblemer. Derfor lancerer HK/Privat i dag, fredag den 14. juni, et IT-Kvinderåd med Tænketanken DEA som en del af formandskabet. Målet er at stå stærkt på både uddannelse og arbejdsmarked i forhold til at løse problemstillingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum