BoligPortal

Det er nemt at dele – og så er det sundt for økonomien

Del

Det er populært at dele alt lige fra biler til børneudstyr. Det samme gælder for lejeboliger. Hos Danmarks største lejeboligportal BoligPortal har man i år haft knap 35.000 private udlejere på portalen, og det vidner om, at danskerne er blevet glade for at dele deres hjem.

De økonomiske fordele ved at dele ting med hinanden er markante. Samtidig gør mange nye tjenester det nemt at blive en del af deleøkonomien. En undersøgelse foretaget i 2017 af Danmarks Statistik viste, at hver femte dansker er aktiv i deleøkonomi. Den mest populære kategori at dele med andre er hjemmet – hvad enten det er værelset eller hele boligen. En tendens, man genkender hos BoligPortal, som det seneste år har haft mere end ti procents vækst i udlejningen af boliger fra private udlejere i forhold til sidste år.

”Vi oplever en stigning i antallet af private mennesker, der udlejer både værelser, lejligheder og hele huse på BoligPortal. Det tager vi som et godt tegn, for det viser, at folk er blevet bedre end nogensinde til at dele det, de har, med hinanden,” siger administrerende direktør hos BoligPortal, Anders Hyldborg. 

Handler ikke kun om pengene 

Danskerne er blevet mere fleksible. Vi rejser meget, og vi flytter os meget – bogstaveligt talt. Derfor er der mange fordele i at dele sin bolig med andre, når man for eksempel skal på udlandsophold i forbindelse med sit studie eller arbejde. Statussen i at eje noget er med andre ord til dels skiftet ud med glæden ved at dele.

”Vi danskere er blevet meget mere mobile. Så det handler ikke kun om penge og økonomien i det, men også om den fleksibilitet, vi får,” siger fremtidsforsker og partner i Future Navigator, Liselotte Lyngsø.  

Luft i budgettet og en hjælpende hånd 

Flere end 12.000 værelser har været til udlejning på BoligPortal i løbet af 2018, og det er en rigtig positiv tendens, ifølge den administrerende direktør hos BoligPortal. Han mener ligesom Liselotte Lyngsø, at det ikke kun er et spørgsmål om penge, men også glæden ved at kunne hjælpe en, der mangler et sted at bo: 

”Vi gør meget ud af at opfordre folk til at leje det værelse ud, de ikke bruger. Det giver dem både ekstra luft i budgettet, men det er også en god måde at hjælpe de mange, der står uden tag over hovedet, for eksempel til studiestart her ved årsskiftet. Det ser jeg som vores ansvar,” siger Anders Hyldborg. 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

Slutspurt i jagten på en studiebolig: Sådan undgår du at blive offer for boligsvindel15.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Med kun to uger til studiestart går slutspurten nu i gang for de studerende, der endnu ikke har fundet en studiebolig. Det er dog vigtigt at tænke sig godt om i boligjagten, holde hovedet koldt og bruge sin sunde fornuft, så man ikke ryger i kløerne på boligsvindlere. BoligPortal har i samarbejde med Politiet samlet fem gode råd, der klæder dig godt på til at søge bolig.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum