Gladsaxe Kommune

Det er go´ stil at spørge om lov

Del

Torsdag 10. oktober sætter Gladsaxe som den første kommune gang i en kampagne om børns digitale dømmekraft rettet mod daginstitutionerne. Det sker med en musikvideo som slagskib.

’Spørg mig først om du må ta’ det, så svar’ jeg på om jeg vil ha’ det’.

Sådan lyder et af de slogans, som børnene i Gladsaxes børnehuse vil høre en del gange de kommende uger. Det sker i en kampagne om digital dømmekraft under overskriften ’Det er go’ stil’.

Kampagnen, der er den første af sin slags herhjemme rettet mod børn i daginstitutioner, skal blandt andet skabe opmærksomhed og nysgerrighed omkring børns aktive handlinger med digitale værktøjer og teknologi, og lære børnene at have en kritisk tilgang til dem. Og heriblandt altså også at spørge, når man tager billeder af hinanden.

Kampagne skydes i gang 10. oktober
Gladsaxes børne – og kulturdirektør Thomas Berlin Hovmand og borgmester Trine Græse sætter gang i kampagnen torsdag 10. oktober på Gladsaxe Rådhus, hvor musikvideoen bliver releaset, så den kommer ud til Gladsaxes børn og medarbejdere i børnehusene. Musikvideoen skal gerne få børn og voksne til at synge med på at 'det er go ´ stil’, når vi spørger hinanden om lov til at tage billeder, og respekterer det svar vi får.

Til at supplere musikvideoen er der udviklet aktivitetsark til det pædagogiske personale, som de kan lade sig inspirere af i det pædagogiske arbejde, så børnene får mulighed for at øve sig i at være kritiske på de digitale medier og den teknologi, som er en del af børnenes hverdag. De lægges i dagtilbud digitale læringsbibliotek, sammen med inspiration til forældrene, om at støtte deres børn i at have en mening, også når det gælder billeder og digitale medier.

Inspiration fra Norge
Kampagnen er den første af sin slags i Danmark, og dagtilbuddenes digitale arbejdsgruppe i Gladsaxe har ladet sig inspirere til kampagnen i Norge, hvor de har arbejdet med digital dømmekraft hos børn i flere år. Et af hovedelementerne i kampagnen er en lokalt produceret musikvideo, produceret med hjælp fra Ung i Gladsaxe, musik og billede skolens børnekor, børn og pædagoger i fem børnehuse, ledere og konsulenter samt den kommunale digi-gruppe på dagtilbudsområdet.

Kontakter

Betina Larsen
Pædagogisk konsulent Dagtilbud
Gladsaxe Kommune
dagbla@gladsaxe.dk
Telefon 39 57 54 65

Jesper Nicolajsen
Kommunikationskonsulent
Gladsaxe Kommune
jesnic@gladsaxe.dk
Tlf. 39 57 51 96 eller 26 85 77 82

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum