Deloitte

Det danske sundhedssystem topper europæisk undersøgelse

Del

Danmark vinder på digitalisering og effektivitet

Martin Faarborg
Martin Faarborg

København, 24. august 2016

Det danske sundhedssystem er et af Europas mest effektive og mest digitale. Det er to af konklusionerne i en ny, international undersøgelse fra Deloitte, der har sammenlignet sundhedsvæsenet i en lang række europæiske lande. Danmark vinder bl.a. på brugen af teknologi, der i dag er en integreret del af patientoplevelsen. Et godt afsæt, mener ekspert.

- Der er ingen tvivl om, at det danske sundhedsvæsen er i førerfeltet, når det gælder om at udnytte ny teknologi til at forbedre både behandlinger, infrastruktur og kommunikationen med patienter. Bl.a. er vi allerlængst fremme med at udveksle data, der binder de forskellige dele af sektoren sammen, siger Martin Faarborg, der er nordisk leder af Deloittes afdeling for Life Sciences.

Digitaliseringen er ikke bare et middel til at lette hverdagen. Store mængder data kan også bruges til at skaffe vigtig viden om sygdomme og behandlingsmuligheder.

- De seneste år er der kommet en lang række nye værktøjer til at analysere store mængder data. Både medicinalbranchen og sundhedsvæsenet har været nogle af de første til at kaste sig over den nye teknologi, fordi der netop ligger så meget vigtig viden gemt i de millioner af datapunkter, der hvert år samles op, siger Martin Faarborg.

Det er dog ikke kun teknologi, der driver det danske sundhedssystem. Blandt de europæiske lande har vi klart flest læger og sygeplejersker pr. hospitalsseng. Det forkorter indlæggelsestiden for patienterne.

- Sammenlignet med lande som England, Frankrig og Tyskland har vi klart mest personale pr. hospitalsseng. Det gør, at den gennemsnitlige indlæggelse er langt kortere, da der simpelthen er mindre ventetid. Samtidig scorer vi højt på kommunikation og patientrettigheder, hvor vi igen er foran mange andre lande, vi normalt sammenligner os med, siger Martin Faarborg.

Der er dog også ting, der kan forbedres i sundhedssystemet, påpeger Martin Faarborg.

- Naturligvis kan man ikke score højt på alle indikatorer. Ikke mindst døjer vi i Danmark med en lang række livsstilssygdomme, som andre lande har været bedre til at bremse. Også når det gælder de sidste stadier af livet, dvs. den såkaldte palliative indsats for de døende, lander vi et godt stykke nede ad listen.

Danmark er desuden et af de europæiske lande, der anvender allerflest midler pr. indbygger til medicinsk forskning.

Om undersøgelsen:

Deloittes ”Vital Signs – how to deliver better healthcare across Europe” er en undersøgelse af sundhedssystemerne i en lang række europæiske lande.

Nøgleord

Kontakter

Martin Faarborg
Tlf. +45 21 27 65 58
mfaarborg@deloitte.dk

Allan Kirk
Tlf. +45 40 51 59 29
akirk@deloitte.dk

Billeder

Martin Faarborg
Martin Faarborg
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Martin Faarborg er partner i Deloitte og nordisk leder af Deloittes afdeling for life sciences.

Allan Kirk er partner i Deloitte og ekspert i sundhedssektoren.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum