Det Danske Filminstitut tilbyder filmoplevelser i hele landet

Det Danske Filminstituts Cinematek står bag et væld af filmaktiviteter i hele landet – ud over de tilbud, der udgår fra adressen i København. Fra august afholdes der en stribe Open Air-visninger i Aalborg, Odense, Aarhus, Kolding, Svendborg og Ølstykke, ligesom der er planlagt filmvisninger på en række festivaler og kulturarrangementer fra Nordjylland til Rønne.
Cinemateket viser desuden film i 28 lokale biografer, og skoleelever kan glæde sig til en ny sæson af skolebioordningen `Med Skolen I Biografen´. Desuden er Filminstituttets streamingsites netop gået i luften i nye, opgraderede versioner. Få overblikket her:
Cinemateket under åben himmel og i biografer i hele landet
Traditionen tro drager Cinemateket på filmisk roadshow hen over sommeren med filmhistoriske klassikere, kultfilm og romantiske kærlighedsfilm på programmet.
Hvis man hellere vil opleve Cinemateksfilm i biografens mørke, er der også rig mulighed for det – hele året rundt og fra Nordjylland til Bornholm. Cinemateket samarbejder med 28 biografer på tværs af landet, og der er planlagt godt 500 filmvisninger i år.
Ny sæson af skolebio
Der er også spændende biografoplevelser i vente for skoleelever i den nye sæson af skolebioordningen `Med Skolen I Biografen´. Her viser Filminstituttet kvalitetsfilm i øjenhøjde med det unge publikum i 120 biografer i hele landet. Programmerne er netop kommet på gaden, og tilmelding åbner den 27. juni.
Se programmerne for `Med Skolen I Biografen’
Opgraderede streamingsites
Filminstituttet har også sat kræfterne ind på at styrke filmoplevelsen på streamingfronten. Streamingsitet 'Danmark på film' og undervisningssitet 'Filmcentralen' er netop gået i luften i nye, opgraderede versioner med flere og forbedrede muligheder. På `Danmark på film’, der rummer over 5000 historiske dokumentarfilm og klip fra hele landet, bliver der afspillet næsten 600.000 film om året. Der bliver løbende digitaliseret flere film, og de er gratis at se. På undervisningssitet bliver der klikket på play-knappen i omegnen af 900.000 gange årligt
Filminstituttets vicedirektør, Jakob Buhl Vestergaard, udtaler:
”Det Danske Filminstitut har fast adresse i København, men det har de film, vi viser, ikke. De er fælleseje og skal komme så mange som muligt til gavn - hvad enten det sker på et picnictæppe under åben himmel, i en biografsal et sted i Danmark, i en skoleklasse eller derhjemme foran skærmen.”
Kontakter
Eva HeinKommunikationschef
Tlf:+45 3374 3610evah@dfi.dkBilleder

Links
Information om Det Danske Filminstitut
Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.
Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Nordisk noir indtager filmhistoriens svar på Cannes27.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Syv nyrestaurerede danske, svenske og norske filmklassikere får repremiere på verdens største festival for filmarv, Il Cinema Ritrovato i Bologna. Filmserien 'Norden Noir' markerer første gang, at flere lande står bag en samlet serie på festivalen, og initiativet udspringer af et stigende samarbejde mellem de nordiske filminstitutter.
Bornholmsk producer udtaget til europæisk talentprogram i Cannes29.4.2025 15:18:16 CEST | Pressemeddelelse
Bornholmske Daniel Mühlendorph er udvalgt som en af Europas 20 mest lovende producere, der skal deltage i Producers on the Move under Cannes Festivalen 13. til 24. maj. Han står bag film som 'Blokhavn', 'Hvor kragerne vender' og 'Krysantemum'.
Find historiske optagelser fra besættelsen fra dit lokalområde29.4.2025 08:46:19 CEST | Pressemeddelelse
I anledning af 80-året for besættelsen lancerer Filminstituttet et nyt interaktivt danmarkskort med historiske filmoptagelser fra besættelsen og befrielsen.
Kultfilm boomer15.4.2025 10:45:56 CEST | Pressemeddelelse
Cinemateket fejrer fra den 18. april til den 28. juni nye og gamle kultfilm – og det publikum, der skaber dem. Mange forbinder kultfilm med gamle, glemte film – men kult kan også opstå her og nu. Et eksempel er den nye Minecraft-film, hvor publikum rejser sig, råber med på replikker og danser i salen. Det peger på en lyst til fællesskab og interaktion – noget, som hjemme-streaming ikke kan tilbyde, men som biografen kan. Under overskriften ’Kult og kitch’ udforsker og genskaber Cinemateket den fortælling.
På spektret 2025: Neurodivergente fortællinger på det store lærred1.4.2025 14:28:33 CEST | Pressemeddelelse
Autisme og neurodivergens er ikke usynlige i årets filmfestival. Fra Verdens autismedag 2. april til 10. maj ruller 'På spektret' over lærredet i Cinemateket.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum