Aabenraa Kommune

Det Blå Flag er tilbage på Kollund Badestrand

Del

Frarådning af badning på Kollund Badestrand ophæves, og man kan roligt bade der igen, da det Blå Flag er kommet op. De nyeste laboratorieanalyser viser, at vandets kvalitet overholder kriterierne for den højeste kategori ”udmærket badevandskvalitet”.

Efter analyser af badevandet ved Kollund Badestrand viste et for højt bakterieindhold blev der i mandags udstedt en midlertidig frarådning af badning. Frarådning er nu ophævet, og man kan trygt hoppe i vandet igen ved stranden.

Der er desuden taget prøver ved alle de øvrige Blå Flag-strande, som alle overholder kravet til ”udmærket badevandskvalitet”. Badesæsonen fortsætter indtil 15. september på kommunens Blå Flag-strande.

Ved Kollund Badestrand er der nu målt 15 enheder e.coli-bakterier og mindre end 15 enheder enterokok-bakterier. De tidligere analyser viste for Kollund Badestrand et niveau på 2000 enheder e.coli-bakterier og 1200 enheder enterokok-bakterier.

Badning frarådes, når e.coli overskrider 1000 enheder pr. 100 ml og enterokokker overskrider 400 enheder pr. 100 ml.

Kontakter

Afdelingsleder Barbara Frenzel, Byg, Natur og Miljø, tlf.: 73 76 70 20; e-mail: bfr@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 73 76 69 96; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum