Søfartsstyrelsen

Det Blå Danmark står for 25 pct. af Danmarks eksport

Del

Det Blå Danmark skaber beskæftigelse for 96.000 personer, står for 6,5 procent af dansk BNP og 25 pct. af dansk eksport.

Det fremgår af ny rapport, som også viser, at de beskæftigede i Det Blå Danmark skaber mere end dobbelt så meget værdi til dansk økonomi som den gennemsnitlig beskæftigede.

Det Blå Danmark beskæftiger direkte omkring 60.000 personer og næsten 96.000 personer, når den indirekte beskæftigelse tælles med. Det svarer til henholdsvis 2,1 og 3,4 procent af de beskæftigede i Danmark.

Det Blå Danmark udgør desuden 5 procent af dansk BNP og 6,5 procent, når det indirekte bidrag medregnes.

Det Blå Danmark eksporterer for knap 232 mia. kr. og står dermed for 25 procent af dansk eksport.

Rapporten om Det Blå Danmarks bidrag til beskæftigelse og produktion i Danmark er udarbejdet af COWI for Søfartsstyrelsen. Rapporten er udkommet hvert år siden 2014.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Caspar Brands Plads 9
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum