Dansk Metal

Det Blå Danmark skal styrket ind i fremtiden

Del

Regeringen har netop offentliggjort 36 initiativer i vækstplanen ”Det Blå Danmark – et globalt maritimt kraftcenter”. Dansk Metal støtter ambitionen om en endnu stærkere maritim sektor i Danmark.

Der er ingen tvivl om, at den maritime sektor er meget vigtig for dansk økonomi. Ikke mindst i en verden med stadig hårdere konkurrence hvor modstanden mod globalisering og international handel er voksende, er det ifølge Dansk Metal vigtigt, at vi styrker Danmarks position som søfartsnation.

”I Dansk Metal lægger vi stor vægt på, at regeringen fremhæver uddannelse og kompetencer som en væsentlig del af fremtidens maritime sektor. Det synspunkt deler jeg. Hvis vi gerne vil tiltrække unge mennesker til erhvervet, så skal vi sikre, at der er gode muligheder for uddannelse og udvikling af kompetencer”, siger Claus Jensen forbundsformand i Dansk Metal.

Ifølge Dansk Metal er der en række gode initiativer i regeringens vækstplan for Det Blå Danmark. Særligt indsatsområder som standardfærger, digitalisering, iværksætteri og innovation. Områder som er vigtige, hvis Danmark også fremover skal være en stærk maritim nation.

”Ideen om standardiserede ø-færger i Danmark er jeg selv varm fortaler for. Det er en gylden mulighed for, at vi kan skabe et koncept, der både sikrer arbejdspladser og innovation i Danmark. Samtidig vil det være en god økonomisk beslutning for de kommuner, der er afhængige af ø-færger, for ikke at tale om gode eksportindtægter, da vi jo ikke er det eneste land i verden, der anvender ø-færger”, siger Claus Jensen.

Overenskomster – også på vandet

I vækstplanen nævnes også mulighederne i en udvidelse af DIS-ordningen til at omfatte de specialskibe, der servicerer offshore-industrien.

”Jeg støtter en udvidelse af DIS-ordningen. Men det er helt afgørende, at vi også kan fremover kan sikre danske løn- og arbejdsvilkår i Danmark. Det vil sige, at en udvidelse af ordningen samtidig skal sikre, at der skal tegnes danske overenskomster på dansk territorie”, siger Claus Jensen.

Vækstplanen har ifølge Dansk Metal for lidt fokus på beskæftigelse og skabelsen af nye arbejdspladser.

”Jeg kunne godt tænke mig, at regeringen havde været mere ambitiøs på beskæftigelsesområdet. Man kan selvfølgelig sige, at en stærkere maritim sektor også vil skabe arbejdspladser, men jeg havde gerne set, at der var sat penge af til at få sat gang i byggeriet af ø-færgerne”, siger forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen.

Læs hele rapporten ”Det Blå Danmark – et globalt maritimt kraftcenter” her.

For yderligere kommentarer:

Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal via pressechef Jens Dissing Munk, telefon 30178874

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum