Aarhus Universitet: Science and Technology

Det bedste datalogispeciale retter fejl hos Amerikansk softwaregigant

Del

Dansk Selskab for Datalogi har netop uddelt prisen for bedste datalogispeciale skrevet i 2017. Prisen gik til Anders Dalskov fra Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet for hans kandidatafhandling ”End-to-End Encrypted Cloud Storage: A security analysis of SpiderOak ONE”.

- Det er helt uventet. Jeg vidste slet ikke at min afhandling var blevet nomineret til denne fornemme pris. Det beviser, at der er andre som finder mit arbejde vigtigt og betydningsfuldt, og det er faktisk det, jeg er allermest glad for, fortæller en meget glad og overrasket Anders Dalskov.

I sin afhandling påviste Anders Dalskov flere sikkerhedsbrist i cloud-backup-løsningen SpiderOak ONE der ellers tidligere er blevet rost og anbefalet af Edward Snowden for at være et sikkert sted at opbevare sine filer. SpiderOak ONE adskiller sig fra andre cloud-løsninger som f.eks Dropbox eller iCloud i det data bliver krypteret, så hverken de eller nogen andre kan få adgang til brugernes data.

- Vi fandt fire forskellige sikkerhedsbrist i SpiderOak ONE som jeg vil beskrive som foruroligende. Der var to forskellige måde hvorpå serveren kunne få adgang til brugerens password og dermed have fuld adgang til denne filer, samt to andre sikkerhedsbrists som på andre måder svækkede sikkerheden. Vi tog kontakt til SpiderOak ONE med vores opdagelse, hvorefter de valgte at opdatere deres system, fortæller Anders.

I dag er Anders Dalskov ansat som PhD studerende i kryptografi på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet. Med prisen for bedste datalogispeciale følger et legat, og Anders vil give et offentligt foredrag om sin kandidatafhandling til efteråret. Datoen er endnu ikke fast sat.

Nøgleord

Kontakter

Anders Dalskov, anderspkd@cs.au.dk
Anders er i øjeblikket på udlandsophold i Israel og træffes kun på mail.

Billeder

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Planteforskere får 50 mio. kr. til at skabe bæredygtige afgrøder13.6.2019 14:44:09 CESTPressemeddelelse

Planteforskere fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, AU, er sammen med et internationalt forskerhold blevet tildelt 203 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden – heraf går 50 mio. kr. til planteforskerne fra Aarhus Universitet. Forskningsprojektet går ud på at skabe grundlæggende viden om planters interaktioner med de komplekse samfund af mikroorganismer, der lever i og omkring dem. Ambitionen er at øge fødevareproduktionen og sikre tilstrækkelig mad til en voksende verdensbefolkning ved at skabe et smartere og mere bæredygtigt landbrug, der bygger på biologiske metoder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum