VIA University College

Designtalent fra Skive viser mode i din stue

Del

Den unge skibonit Julie Bossen Herling er et lovende bud på fremtidens designtalenter. Gennem en ny AR-app fremviser hun sit bæredygtige design i tilskuerens eget hjem.

Julie Bossen Herling
Julie Bossen Herling

Det plejer at være modeugen i København, der danner rammen om nyuddannede designeres fremvisning af deres designs. Men i år bliver det anderledes.

Under titlen SUSTAIN:AR inviterer dimittender fra VIA Design og Business til virtuel fremvisning af deres bud på fremtidens bæredygtige mode. Det hele foregår gennem en specialudviklet app, der benytter augmented reality til at fremvise de enkelte designs – og gennem appen kan man således se modellerne stå foran sig i sin egen stue, hvor man kan nærstudere tøjet 360 grader rundt.

Blandt de unge talenter er Julie Bossen Herling fra Skive. Hendes design er baseret på en bæredygtig og ansvarlig tankegang.

”Ideen bag min kollektion er, at ’alt er godt nok’. Jeg har ikke fokus på et bestemt køn eller en bestemt sæson, men på udnyttelse af materialer og ressourcer. Designet er kendetegnet af mange lag af tekstiler, moderne patchwork og et grafisk udtryk,” fortæller den unge designer.

Coronasikret fremvisning

Julie Bossen Herlings design kan ses gennem appen SUSTAIN:AR, som er frit tilgængelig for alle. Hos VIA Design og Business glæder man sig til at afprøve den nye teknologi.

”Vi har en lang tradition for at fremvise årets mest talentfulde designere til et stort modeshow. Sidste år afprøvede vi både virtual reality og augmented reality til at promovere designerne, og det var en stor succes. Derfor har vi besluttet at tage den skridtet videre i år og få specialudviklet en app, så vi kan coronasikre fashion eventen ved at flytte den hjem til tilskuerne,” fortæller Susanne Gram Thrane, der er lektor på VIA Design og Business. Hun fortsætter:

”Det vores opgave som uddannelsesinstitution at klæde fremtidens designere på til at skabe en mere bæredygtig branche, og derfor er temaet i år bæredygtighed – og jeg er virkelig imponeret over diversiteten i de koncepter, vores dimittender arbejder med.”

Appen SUSTAIN:AR kan hentes i Appstore til iOS fra den 28. januar 2021.

Læs mere om SUSTAIN:AR og se Julie Bossen Herlings design her www.via.dk/lookbook

Kontakter

Julie Bossen Herling
T: +45 27 28 95 07
E: julieherling@hotmail.com

Redaktør, Anne Rahbek, VIA University College
T: +45 87 55 15 21
E: rahb@via.dk

Billeder

Julie Bossen Herling
Julie Bossen Herling
Download
Julie Bossen Herling
Julie Bossen Herling
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum