VIA University College

Designtalent fra Dronninglund viser mode i din stue

Del

Den unge Søren Schou Nielsen fra Dronninglund er et lovende bud på fremtidens designtalenter. Gennem en ny AR-app fremviser han sit bæredygtige design i tilskuerens eget hjem.

Søren Schou Nielsen
Søren Schou Nielsen

Det plejer at være modeugen i København, der danner rammen om nyuddannede designeres fremvisning af deres designs. Men i år bliver det anderledes.

Under titlen SUSTAIN:AR inviterer dimittender fra VIA Design og Business til virtuel fremvisning af deres bud på fremtidens bæredygtige mode. Det hele foregår gennem en specialudviklet app, der benytter augmented reality til at fremvise de enkelte designs – og gennem appen kan man således se modellerne stå foran sig i sin egen stue, hvor man kan nærstudere tøjet 360 grader rundt.

Blandt de unge talenter er Søren Schou Nielsen fra Dronninglund. Sammen med en medstuderende har han kreeret en kollektion, der fokuserer på upcycling.

”Kollektionen er et samarbejde mellem to venner, og inspirationen er baseret på det venskab og en fælles interesse for sport, musik og kunst. Vi ønsker med kollektionen at omfavne brugen af nye bæredygtige naturmaterialer såsom bambus og upcykling,” fortæller den unge designer.

Coronasikret fremvisning

Søren Schou Nielsens design kan ses gennem appen SUSTAIN:AR, som er frit tilgængelig for alle. Hos VIA Design og Business glæder man sig til at afprøve den nye teknologi.

”Vi har en lang tradition for at fremvise årets mest talentfulde designere til et stort modeshow. Sidste år afprøvede vi både virtual reality og augmented reality til at promovere designerne, og det var en stor succes. Derfor har vi besluttet at tage den skridtet videre i år og få specialudviklet en app, så vi kan coronasikre fashion eventen ved at flytte den hjem til tilskuerne,” fortæller Susanne Gram Thrane, der er lektor på VIA Design og Business. Hun fortsætter:

”Det vores opgave som uddannelsesinstitution at klæde fremtidens designere på til at skabe en mere bæredygtig branche, og derfor er temaet i år bæredygtighed – og jeg er virkelig imponeret over diversiteten i de koncepter, vores dimittender arbejder med.”

Appen SUSTAIN:AR kan hentes i Appstore til iOS fra den 28. januar 2021.

Læs mere om SUSTAIN:AR og se Søren Schou Nielsens design her www.via.dk/lookbook

Kontakter

Søren Schou Nielsen
T: +45 28 45 72 09
E: schou4@live.dk

Redaktør Anne Rahbek, VIA University College
T: +45 87 55 15 21
E: rahb@via.dk

Billeder

Søren Schou Nielsen
Søren Schou Nielsen
Download
Søren Schou Nielsen
Søren Schou Nielsen
Download
Søren Schou Nielsen
Søren Schou Nielsen
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum