Deloitte

Derfor får du tingeltangel af chefen til jul

Del

For at julegaven fra jobbet er skattefri, skal den bestå af ting

Richardt Tabori Kraft
Richardt Tabori Kraft

København, 1. december 2015

Madvarer, chokolade og småting til hjemmet. I disse tider kan rigtig mange danskere gå hjem med en julegave fra chefen. I år må gaven koste op til 800 kr., hvis man skal slippe for at betale skat. Men så skal den også bestå af ting.

”I år må julegaven fra chefen koste hele 800 kr., uden at den udløser beskatning. Betingelsen for skattefriheden er dog, at julegaven er en tingsgave. Gaven skal altså være en konkret gave, som man kan tage i hånden og tage med sig hjem. Ellers skal man som medarbejder betale skat,” siger skatteekspert i Deloitte Richardt Tabori Kraft.

I disse tider får Deloitte mange henvendelser fra arbejdsgivere, der ønsker at give andre typer af julegaver, men her skal man passe rigtig godt på, siger Richardt Tabori Kraft:

”Mange arbejdsgivere vil gerne give gavekort til deres ansætte, og det må man faktisk godt. Dog skal det udformes, så det alene giver adgang til en helt konkret ydelse. Det må ikke kunne ombyttes til en anden ydelse, og det må heller ikke kunne indløses til kontanter. Kan det det, er det ikke længere skattefrit,” siger han.

Derimod er det udelukket, at arbejdsgiveren skattefrit kan give penge til sine ansatte.

”Mange medarbejdere ville nok hellere have de 800 kr. i hånden end en kurv fyldt med madvarer, men den går altså ikke. Pengegaver er altid skattepligtige, også selv om de bliver givet til jul. En julegave fra chefen skal altså være en rigtig gave,” siger Richardt Tabori Kraft.

Ifølge Deloittes julehandelsanalyse er penge nr. 1 på listen over foretrukne julegaver hos mænd. Hos kvinder er den foretrukne gave bøger.

Nøgleord

Kontakter

Richardt Tabori Kraft
Tlf. +45 29 61 73 93
rtkraft@deloitte.dk

Billeder

Richardt Tabori Kraft
Richardt Tabori Kraft
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Richardt Tabori Kraft er partner i Deloitte og ekspert i personskat.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum