Dansk Metal

Der skal ikke spilles hasard med danske produktionsarbejdspladser

Del

Dansk Metal hilser mange af Klimarådets tiltag velkomne, men er lodret imod markant højere CO2-afgifter.

Claus Jensen, formand i Dansk Metal
Claus Jensen, formand i Dansk Metal

Klimarådet har netop offentliggjort deres nyeste rapport, der indeholder en lang række tiltag til at nå 70 procent-målsætningen. Dansk Metal er tilhængere af 70 procent-målsætningen, og hilser mange af tiltagene velkomne. Der er dog også problematiske forslag. Det drejer sig blandt andet om forslaget om markant højere CO2-afgifter frem mod 2030. Formand for Dansk Metal Claus Jensen siger:

”Klimarådet kommer med mange spændende forslag som Dansk Metal støtter. Forslaget om at skrue markant op for CO2-afgifterne for industrivirksomhederne i Danmark er vi dog lodret imod. Det vil i praksis virke som en særafgift på danske produktionsarbejdspladser, som er i stærk international konkurrence. Konsekvensen af at gennemføre forslaget vil være udflytning af gode danske arbejdspladser uden det batter på det globale CO2-udslip.”

Dansk Metal forventer, at industrien tager et stort ansvar og i høj grad kommer til at bidrage til den grønne omstilling. Både på grund af hensynet til klimaet og miljøet, men bestemt også fordi der i fremtiden vil være en stor konkurrencemæssig fordel ved salg af produkter med en lav CO2-udledning.

”De danske produktionsvirksomheder er selvfølgelig ikke i mål på den grønne dagsorden, men de har allerede gjort meget for at mindske CO2-udledningen. Som Klimarådet påpeger, så er de fleste energiinvesteringer heldigvis rentable allerede i dag, og derfor er der ingen grund til at spille hasard med konkurrenceevnen og de mange tusinder arbejdspladser vi har i ProduktionsDanmark” siger Claus Jensen.

Det vækker genklang hos Dansk Metal, at Klimarådet også har fokus på det såkaldte udviklingsspor, der skal sikre, at der udvikles nye omstillingselementer, der kan bidrage til den mere langsigtede målsætning om klimaneutralitet i 2050.

”Verden står ikke stille efter 2030, og Danmark har en målsætning om klimaneutralitet i 2050. Det kan kun nås gennem øget forskning og udvikling, og som Klimarådet så rigtigt skriver, så haster det med at få udviklet dette spor. Jeg ser samtidig et stort behov for en ny og mere udbygget infrastruktur, der kan understøtte den grønne omstilling,” slutter Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Claus Jensen, formand i Dansk Metal
Claus Jensen, formand i Dansk Metal
Download

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum