Landdistrikternes Fællesråd

Der mangler senge til turisterne i sommerlandet

Del

Dansk Erhverv, Feriehusudlejernes Brancheforening og Landdistrikternes Fællesråd er gået sammen om at foreslå, at bundfradraget for sommerhusudlejning hæves.

Sidste år blev et rekordår for dansk turisme med flere overnatninger end nogensinde før, og meget tyder på, at denne sommer når nye højder. Men der er et konkret problem, som bremser det danske turismeeventyr: Der mangler sommerhuse til udlejning. 

Landdistrikternes Fællesråd og to store aktører inden for turismen i Danmark; Dansk Erhverv og Feriehusudlejernes Brancheforening er derfor gået sammen om at foreslå, at bundfradraget for sommerhusudlejning hæves fra de nuværende 21.000 kr. til 30.000 kr. Det skal få flere til at udleje sommerhuse og skabe mere liv i landdistrikterne, forklarer organisationerne. 

Det fremgår af et fælles debatindlæg af Mette Feifer, markedsdirektør for turisme i Dansk Erhverv, Carlos Villaro Lassen, adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening og Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, som i dag er bragt i Jyllands-Posten.

- Der er ikke nok feriehuse til udlejning. Og man frygter derfor, at turisterne vælger andre feriemål – måske endda andre lande. Det er, for at sige det på jysk, godt og grundigt træls at skulle vinke farvel til potentielle turister og den omsætning i butikker, restauranter og meget andet, der følger med, lyder det i det fælles debatindlæg fra de tre organisationer.  

Turisterne brugte i 2013 for mere end 91 mia. kr. Alene i Ringkøbing-Skjern Kommune var turismeomsætningen på 2,7 mia. kr. og dermed en stærk drivkraft i lokalområdet. Rundt om i landet skaber turismen mere end 111.000 arbejdspladser.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard mener da også, at flere udlejningssommerhuse vil genere en øget omsætning i landdistrikterne.

- Det er klart, at når folk lejer et sommerhus, bruger de også penge ved den lokale købmand, de spiser måske i den lokale restaurant, og de besøger nogle lokale attraktioner, hvorfor et forhøjet bundfradrag alt andet end lige vil bidrage til at skabe yderligere vækst og udvikling i landdistrikterne, siger han.

Nøgleord

Kontakter

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum