Der er rift om pladserne på ny sygepleje-linje

Del

Pladserne på Aarhus Universitets nye APN-linje, der uddanner sygeplejersker i avanceret klinisk sygepleje, er i høj kurs. 147 har søgt ind, og det er et udtryk for, at sygeplejerskerne har behov for faglig udvikling i en tid, hvor sundhedssektoren undergår store forandringer, siger prodekan.

Når der er studiestart i september, vil flere sygeplejersker end nogensinde valfarte til Aarhus Universitet. 147 af dem har lagt billet ind på de 70 pladser, som universitetet udbyder på den nye Advanced Practice Nursing-linje (APN) på kandidatuddannelsen i sygepleje.

Interessen er overvældende
”Vi har fået mere end dobbelt så mange ansøgere, som vi har plads til. Og det endda uden, at søgningen til den traditionelle linje, Nursing Science, er faldet. Så noget tyder på, at det var helt rigtigt at satse på APN-linjen. Fokus på og kravene til det nære sundhedsvæsen ændrer sig, og det øger behovet for sygeplejersker, der kan bidrage til den faglige udvikling af sammenhæng i behandlingen – bl.a. for det stigende antal mulitisyge patienter på tværs af kommunale og regionale behandlingstilbud,” siger Charlotte Ringsted, prodekan for uddannelse på Aarhus Universitet, Health.

Nu skal de mange ansøgere vurderes i forhold til, om de lever op til kriterierne.

”Når vi har analysearbejdet på plads, kan vi begynde at se på, om vi skal udbyde flere pladser på APN-linjen næste år,” siger prodekanen.

Fakta om ansøgningerne

  • 337 har søgt ind på de to linjer på kandidatuddannelsen i sygepleje (NS + APN).
  • 147 har søgt ind på APN-linjen, heraf 76 på Aarhus Universitets campus i Emdrup og 71 på campus i Aarhus.
  • Langt de fleste af ansøgerne er 1. prioritetsansøgere (ca. 82 %).

Læs mere om kandidatuddannelsen i sygepleje og om den nye APN-linje i artiklerne ”Health udbyder ny linje på kandidatuddannelsen i sygepleje” og ”Ny kandidatlinje i avanceret klinisk sygepleje under opsejling”

Kontakt
Prodekan for uddannelse Charlotte Ringsted
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 93 50 82 22
Mail: charlotte.ringsted@au.dk

Information om Aarhus Universitet: Health

Aarhus Universitet: Health
Aarhus Universitet: HealthHealth er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse.

Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab.

Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

Symptomer på COVID-19 er en dårlig markør for den faktiske smitte8.10.2020 13:19:25 CESTPressemeddelelse

Tre fjerdedele af de smittede i en omfattende engelsk befolkningsundersøgelse udviste ingen symptomer på COVID-19 - og selv blandt de smittede var det kun 14 procent som rapporterede om specifikke symptomer, viser en analyse udført af professor Irene Petersen, visiting professor ved Klinisk Epidemiologisk Afdeling på Aarhus Universitet. Vi bør overveje nye teststrategier, mener hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum