Aabenraa Kommune

Der er nu åbent for ansøgninger til CSR-mærke Aabenraa 2022

Del

Virksomheder kan fra 15. oktober frem til og med 15. december 2021 ansøge om at få tildelt CSR-mærke Aabenraa for 2022.

Aabenraa Kommune uddeler hvert år CSR-mærke Aabenraa for at anerkende de virksomheder, der løfter et lokalt, socialt ansvar. Nu er det muligt for virksomheder at søge om at få mærket i 2022.

- Med CSR-mærke Aabenraa ønsker vi at synliggøre den sociale indsats, der foregår ude på de lokale arbejdspladser i Aabenraa Kommune. Vi har mange virksomheder, som arbejder målrettet med rummelighed, trivsel og udvikling, og som derigennem lykkes med at rekruttere og fastholde gode og loyale medarbejdere. Dermed bidrager de i høj grad til udviklingen af et bæredygtigt arbejdsmarked, hvor sociale investeringer skaber merværdi for både virksomheder og borgere, siger borgmester Thomas Andresen.

I 2021 kunne kommunen tildele CSR-mærket til hele 76 virksomheder. Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, ser frem til en ny ansøgningsrunde.

- Jeg håber, at vi igen i år får masser af ansøgninger til CSR-mærket, så vi kan anerkende virksomhedernes sociale ansvar. CSR-virksomhederne gør en kæmpe indsats for at inkludere folk på arbejdsmarkedet, og det har stor betydning for borgernes muligheder i kommunen, siger Ejler Schütt.

CSR-mærke Aabenraa gør det muligt for virksomhederne at styrke deres sociale profil udadtil samt dokumentere social ansvarlighed i forbindelse med offentlige udbud eller CSR-rapportering.

Fakta om CSR-mærke Aabenraa
Corporate Social Responsibility (CSR) er et udtryk for virksomhedernes samfundsansvar og deres arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter.

CSR-mærke Aabenraa centrerer sig om beskæftigelse og uddannelse, og mærket retter sig imod lokale virksomheder, der giver plads til udsatte borgere igennem virksomhedspraktik eller fleksjob, og som løfter opgaver inden for uddannelse og efteruddannelse ved for eksempel at ansætte elever og voksenlærlinge eller gennemføre jobrotationsprojekter.

En virksomhed kan blive CSR-certificeret, hvis den ligger i Aabenraa Kommune og opfylder følgende kriterie:

Minimum 10 procent af virksomhedens medarbejdere (inklusiv elever, praktikanter, fleksjobbere med videre) skal i indeværende år have været ansat i en eller flere af følgende ordninger:

 • Virksomhedspraktik
 • Uddannelsespraktik
 • Løntilskud
 • Fleksjob
 • Job med løntilskud til førtidspensionister (skånejob)
 • Ledige ansat i jobrotation
 • Medarbejdere, der frivilligt indgår i Beredskabet
 • Voksenlærlinge
 • Integrationsgrunduddannelse (IGU)
 • Erhvervsgrunduddannelse (FGU)
 • Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU)
 • Elever under erhvervsuddannelse

Virksomheder, der tidligere har modtaget CSR-mærke Aabenraa, skal søge igen, hvis de ønsker CSR-mærkning for 2022.

Der er åbent for ansøgninger til Aabenraa Kommunes CSR-mærke fra 15. oktober 2021. Ansøgningen indsendes via følgende link: https://www.aabenraa.dk/erhverv/csr-maerke-aabenraa/.

Hvis man som virksomhed ønsker mere information om CSR-mærket, kan man sende en mail til jobcenter@aabenraa.dk, hvorefter man vil blive kontaktet af en virksomhedskonsulent.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, tlf.: 40 42 64 69; e-mail: es@aabenraa.dk

Udviklingskonsulent Aabenraa Kommune, Anne Kjestine Bruhn, tlf.: 73 76 77 15; e-mail: akbr@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 73 76 69 96; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

 • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
 • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum