Aabenraa Kommune

Der er nu åbent for ansøgninger til CSR-mærke Aabenraa 2020

Del

Virksomheder kan fra tirsdag 15. oktober og frem til søndag 15. december 2019 ansøge om at få tildelt CSR-mærke Aabenraa for 2020. De virksomheder, der tidligere har fået tildelt mærket, skal ansøge igen for fortsat at have det.

Aabenraa Kommune uddeler for fjerde gang CSR-mærke Aabenraa og fortsætter succesen med at anerkende virksomheder for at løfte et lokalt, socialt ansvar.

- Virksomheder, der tager et socialt ansvar, gør en stor forskel for både lokalsamfundet og for de enkelte borgere i kommunen. Med CSR-mærke Aabenraa vil vi gerne give en officiel anerkendelse til de mange lokale virksomheder, der er parate til at give borgerne en chance og bidrage til at skabe uddannelse og beskæftigelse for alle, siger borgmester Thomas Andresen.

2019 var et rekordår for tildeling af CSR-mærke Aabenraa, hvor hele 67 virksomheder blev anerkendt for deres sociale engagement. Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, har store forhåbninger for den nye ansøgningsrunde.

- Jeg håber, at vi igen i år får masser af ansøgninger fra de lokale virksomheder, så vi får mulighed for officielt at ankerkende deres store indsats. For mange borgere kan det blive et vendepunkt for dem at blive beskæftiget og derved opleve, at de har evner og ressourcer, som for alvor kan bringe dem videre. Derfor er det en helt uundværlig indsats, CSR-modtagerne yder, siger Ejler Schütt.

CSR-mærke Aabenraa gør det muligt for virksomhederne at styrke deres sociale profil udadtil samt dokumentere social ansvarlighed i forbindelse med offentlige udbud eller CSR-rapportering.

Fakta om CSR-mærke Aabenraa
Corporate Social Responsibility (CSR) er et udtryk for virksomhedernes samfundsansvar og deres arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter.

CSR-mærke Aabenraa centrerer sig om beskæftigelse og uddannelse, og mærket retter sig imod lokale virksomheder, der giver plads til udsatte borgere igennem virksomhedspraktik eller fleksjob, og som løfter opgaver inden for uddannelse og efteruddannelse ved for eksempel at ansætte elever og voksenlærlinge eller gennemføre jobrotationsprojekter.

En virksomhed kan blive CSR-certificeret, hvis den ligger i Aabenraa Kommune og opfylder følgende kriterie:

Minimum 10 procent af virksomhedens ansatte skal i de seneste tre måneder have været ansat i en eller flere af følgende ordninger:

 • Virksomhedspraktik
 • Løntilskud
 • Fleksjob
 • Job med løntilskud til førtidspensionister (skånejob)
 • Ledige ansat i jobrotation
 • Medarbejdere, der frivilligt indgår i Beredskabet
 • Voksenlærlinge
 • Integrationsgrunduddannelse (IGU)
 • Erhvervsgrunduddannelse (EGU)
 • Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU)
 • Elever under erhvervsuddannelse

Virksomheder, der tidligere har modtaget CSR-mærke Aabenraa, skal søge igen, hvis de ønsker CSR-mærkning for 2020.

Der er åbent for ansøgninger til Aabenraa Kommunes CSR-mærke fra 15. oktober 2019. Ansøgningen indsendes via følgende link: https://www.aabenraa.dk/erhverv/csr-maerke-aabenraa/.

Hvis man som virksomhed ønsker mere information om CSR-mærket, kan man sende en mail til jobcenter@aabenraa.dk, hvorefter man vil blive kontaktet af en virksomhedskonsulent.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, tlf.: 40 42 64 69; e-mail: es@aabenraa.dk

Borgerservicechef Aabenraa Kommune, Esben K. Christiansen, tlf.: 21 30 44 30; e-mail: ekc@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

 • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
 • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum