Lolland Kommune

Der er fortsat behov for en udligningsreform

Del

Det er budskabet fra Lolland efter Økonomi- og Indenrigsministeriets fordeling af særtilskud for 2018 i går. Lolland har gennem flere år været i dialog med ministeriet om kommunens udfordringer, og der er ingen tvivl om, at argumenterne har gjort indtryk. Lolland Kommune modtager i år 47 mio. kr. fra puljen for særligt økonomisk vanskeligt stillede kommuner.

”Jeg glæder mig selvfølgelig over de 47 mio. kr.” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Som udligningssystemet er skruet sammen nu, er de en forudsætning for at vi overhovedet kan få budgettet til at hænge sammen.”

Selvom Lolland Kommune modtager 12 mio. kr. mere i særtilskud end sidste år - og i øvrigt er den kommune, der får det højeste tilskud - så løber borgmesteren ikke rundt med armene over hovedet.

”Nej, det vil være synd at sige. Størrelsen på tilskuddet er jo ikke i sig selv interessant. Det afgørende er, om det modsvarer de opgaver, som kommunen er sat til at løse. Man skal huske på, at udgangspunktet er, at Lolland Kommunes økonomi aldrig har været i balance, og det har ministeriet sådan set også anerkendt med løbende særtilskud siden 2007. Jeg kan så bare konstatere, at de 12 mio. kr. ekstra i år i hvert fald ikke retter ikke op på indtægtstabet siden 2012, og de løser heller ikke problemet med en ekstraudgift i 2016 på 30-55 mio. kr. til socialt udsatte tilflyttere.”

Samtidig med at ministeriet fordeler særtilskud pakker ressourcestærke unge lollikker flyttekasserne ud inde omkring studiepladserne i København. Måned for måned rejser udsatte borgere den modsatte vej for at finde en billig bolig. Og den trafik er kernen i Lollands udfordring.

”Vi har haft en lang dialog med ministeriets embedsmænd, og vi har også holdt møde med økonomi- og indenrigsministeren flere gange i forløbet,” forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen, ”og det er tydeligt, at der er kommet en større forståelse for, at Lolland står i en helt særlig situation. Ingen kommune står med lige så store sociale og økonomiske udfordringer. Den opgave er vi klar til at påtage os, men det er ikke rimeligt, at det er Lollands skatteydere, der skal betale for at hjælpe de mennesker, der bliver udstødt af boligmarkedet i hovedstaden. Det må være et nationalt ansvar.”

”Vi har behov for en udligningsreform, så vi får et system, hvor kommunerne kompenseres ordentligt for sociale udgifter, og hvor kommuner belønnes for at løse sociale problemer i stedet for at eksportere dem,” slutter Holger Schou Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum