DI Byggeri

Der er fart på investeringer i veje og bygninger i Hovedstaden

Del
Kommunerne i Hovedstaden bruger samlet set flere penge på at reparere huller i vejene, bygge nye institutioner eller renovere slidte plejehjem sammenlignet med resten af landet. Dog er der store forskelle blandt kommunerne i området. Dragør er med 1.560 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Albertslund med investeringer på 8.910 kr. er den kommune i Danmark, der investerer mest.

En del kommuner i Hovedstadsområdet bruger mellem 3.100 og 3.700 kr. pr. indbygger på at bygge og vedligeholde bygninger og veje. Det gælder eksempelvis Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Hvidovre og Glostrup.  I Gentofte og København bruger kommunerne hhv. 4.000 kr. og 4.450 kr. I den høje ende ligger bl.a. Brøndby med 4.850 kr., Gladsaxe med 5.310 kr. samt Høje-Taastrup med 5.750 kr. pr. indbygger.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri over kommunernes bygge- og anlægsinvesteringer i 2021.

Mads Raaschou, formand for DI Byggeri Hovedstaden, er tilfreds med det høje investeringsniveau og ser gerne, at alle kommuner investerer i særligt energioptimering i de kommende år.

- Den nuværende energi- og klimakrise kalder på, at vi renoverer på en måde, der mindsker forbruget af el og varme. Det kræver ressourcer nu og her, men det er nødvendigt. Her kan kommunerne være med til at løfte en meget vigtig samfundsopgave, som samtidig har en positiv effekt på det lokale erhvervsliv, siger han.

De 17 kommuner i Hovedstaden brugte i gennemsnit 4.270 kr. på bygge- og anlægsinvesteringer pr. indbygger, hvilket er ca. 1.000 kr. mere end landsgennemsnittet. Regionen er dermed den landsdel, hvor kommunerne i gennemsnit investerede mest pr. indbygger i 2021. Og det høje niveau glæder Mads Raaschou.

- Jeg vil gerne rose kommunerne i Hovedstaden for at være topscorere på dette område. Ordentlige trafikforhold og velholdte institutioner er afgørende for, at indbyggerne i området trives. Og så er det en god investering for kommunerne på den lange bane at reparere huller i vejene og skifte utætte vinduer løbende i stedet for at skubbe regningen foran sig. Så den prioritering er jeg meget tilfreds med, siger Mads Raaschou.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, telefon 28 44 00 88
Regional konsulent for DI Byggeri Hovedstaden Ron Amir, telefon 52 13 23 21

Billeder

Links

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri