Frederikshavn Kommune

Der er brug for alle job – også de små

Del

Frederikshavn Kommune er klar til at hjælpe kontanthjælpsmodtagere med et nyt fokus på småjob. De ledige skal sluses ind på arbejdsmarkedet hovedsageligt gennem ufaglærte job ned til få timers varighed. Derfor efterlyser Frederikshavn Kommune virksomheder, der både er parat til at finde småjobbene frem i virksomheden - og tage et socialt ansvar

Når en virksomhed på grund af den store efterspørgsel på uddannet arbejdskraft har svært ved at skaffe uddannede tømrere, smede eller andre faglærte håndværkere, så har Frederikshavn Kommune nu et forslag klar til virksomheden: ansæt en medarbejder til at udføre opgaver, som ikke kræver faglærte kompetencer.

”Vi tilbyder virksomhederne, at de kan få besøg af en virksomhedskonsulent, der sammen med virksomheden fx kigger på det arbejde en murer udfører, som ikke kræver en egentlig murer-uddannelse. Det kan være at sortere værktøjet, når de kommer hjem, finde materialer til næste dag eller vaske bilen. Opgaver, som kan hjælpe en ufaglært ledig i gang, og som kan være den løftestang, som de ledige har brug for, til at kunne komme ind på arbejdsmarkedet igen,” siger John Karlsson, formand, Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Tag socialt ansvar

Frederikshavn Kommune efterlyser derfor virksomheder, som vil have besøg af en virksomhedskonsulent, og som har opgaver, der trænger til at blive løst i dagligdagen, men ikke nødvendigvis på fuld tid. Den ledige borger kan supplere med kontanthjælp. For virksomhederne er der flere incitamenter til at deltage. For det første at tage socialt ansvar, for det andet virksomhedens økonomiske bundlinje:

”Når man får frigjort ressourcer i virksomheden fx ved, at virksomhedens faglærte kan koncentrere sig om de opgaver, der kræver faglært uddannelse, så får virksomheden mulighed for at driftsoptimere, og tid til at få flere opgaver i ordrebogen. Det kan føre til bedre økonomi, og til flere arbejdspladser. Vi har naturligvis også den bagtanke, at når først den ledige har vist sit værd i fx seks timer om ugen, så får virksomheden lyst til at udvide til fjorten timer og så videre. Når det er sagt, så er muligheden for at tage et socialt ansvar som virksomhed, jo også noget der batter på bundlinjen. Og der skal faktisk ikke ret mange løntimer til, før at en kontanthjælpsmodtager kan klare sig uden kontanthjælp,” siger John Karlsson.

Virksomheder, som er interesserede i at høre nærmere, kan kontakte Jobcenter Frederikshavn på 98459600.

For yderligere oplysninger kontakt:

John Karlsson, formand, Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune,

+45 6124 6909

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum