DI Silkeborg

Der bliver ikke fejet noget ind under gulvtæppet i Silkeborg

Del

Det kræver samarbejde, fleksibilitet og dygtige hænder at producere nogle af de maskiner, der holder Danmark ren. Det har de i Silkeborg hos Beam A/S, som producerer skræddersyede og specialbyggede fejemaskiner. Og det er netop nogle af de kvaliteter, der gør, at Beam i år er vinder af årets Initiativpris i DI Silkeborg.

- Beam har skabt en kultur med høj faglighed, kreativitet og samarbejde mellem de forskellige faggrupper blandt medarbejderne. Beam har en udpræget håndværkerkultur, hvor man er praktisk og løsningsorienteret. Her er alle idéer velkomne, og skillelinjerne mellem afdelingerne er ofte flydende i dagligdagen. Det er alt sammen nogle af grundene til, at Beam er en helt oplagt vinder af Initiativprisen her i Silkeborg, siger formanden for DI Silkeborg, Peter Stampe.

Beam laver specialbyggede lastvognsmonterede fejemaskine med højtryksudstyr, som både kan rense, suge og blæse. Det kræver håndværk, stor viden og ofte et tæt samarbejde med kunder fra hele verden. Ca. 85 pct. af Beams fejemaskiner bliver nemlig sendt uden for Danmark.

- Her har vi en stærk eksportvirksomhed, der virkelig formår at tilpasse sig kunders behov. Det kræver dygtige medarbejder, der er omstillingsparate, og så kræver det frem for alt samarbejde. Jeg er rigtig glad for, at vi i år kan hædre Beams indsats, siger Peter Stampe.

Og glæden og stoltheden er da også til at tage og føle på hos Beams ledergruppe. Det hænger også sammen med, at det arbejde, virksomheden udfører, rent faktisk gør en forskel ude i verden.

- Vores fejemaskiner bliver brugt til at rengøre veje, så de bliver mere lydløse, men det har også en effekt på vejmodstanden og kan reducere brændstofforbruget med op til 7 pct. Den kraftig suge- og rengøringsevne på Beam-maskinerne er medvirkende til en ny ordre fra en Formel 1-baneejer. Vognene bruges også til at spule tunneller, og nogle bliver endda brugt i stålmineindustrien til at fjerne metalstøv, hvilket kan forlænge holdbarheden på mineudstyret.

- Vores medarbejdere er rigtig dygtige håndværkere, og de har en høj anciennitet. Og så har vi naturligvis også en del lærlinge. Alle medarbejdere er seriøse og fuldstændig passionerede håndværkere, som går i deres fritid og reparerer en eller anden motor, motorcykler, traktor eller lignende. Denne pris er helt klart deres fortjeneste, og vi er super stolte af deres indsats. Den er med til at sætte Beam på Danmarkskortet og Danmark på verdenskortet, siger produktionschef Jens Christian Stening.

Med DI Silkeborgs Initiativpris 2018 er Beam A/S en af i alt 18 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i 2018.

Fakta om Beam A/S

Beam A/S blev grundlagt i 1972, har knap 100 medarbejdere og ligger i Them tæt på Silkeborg. Virksomheden designer og producerer en lang række specielle lastvognsmonterede fejemaskiner samt højtryksudstyr. Fejemaskinerne bruges til overfladerengøring/rensning og fejning af f.eks. start- og landingsbaner, rengøring af olie og brændstof og overfladerengøring med speciel fokus på overfladestrukturen i forbindelse med vejanlæg.

Om prisoverrækkelsen

Sammen med Silkeborgs borgmester, Steen Vindum, overrækker bestyrelsesmedlem af DI Silkeborg, Peter Mølkjær, Initiativpris 2018 til Beam A/S. Det sker i Beams lokaler tirsdag den 20. november 2018 kl. 14.00 på Salten Skovvej 6, 8653 Them. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger eller for pressetilmelding, kontakt venligst chefkonsulent Hanne Merete Lassen, haml@di.dk, 5136 3166 eller pressekoordinator Jonas Forup Stubkjær, jofs@di.dk, 2830 1544.

Billeder

Information om DI Silkeborg

DI Silkeborg
DI SilkeborgFor yderligere information om DI Silkeborg:

Chefkonsulent Hanne Merete Lassen
Mail: haml@di.dk
Tlf. 3377 3868
Mobil: 5136 3166

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Silkeborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Silkeborg

Silkeborgs erhvervsvenlighed tager stort hop op3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Kommunens virksomheder sender Silkeborg et godt stykke længere frem i feltet i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden på tværs af landet: Lokalt Erhvervsklima 2018. Silkeborg rykker nemlig 17 pladser frem til en samlet plads som nr. 34. Det er kommunens højeste placering i de ni år, undersøgelsen er blevet lavet, og det bringer et stort smil frem på læberne hos formanden for DI Silkeborg, Peter Stampe. - Det er simpelthen så godt gået af Silkeborg Kommune, som med dette imponerende hop op af ranglisten klart viser, at virksomhedernes udfordringer og bekymringer bliver taget til efterretning, og at der bliver handlet på dem, siger Peter Stampe. Infrastruktur, transport og sagsbehandling får især ros af virksomhederne Silkeborg Kommune viser gode takter på en lang række af de målte parametre, men særligt kommunens indsats i forhold til infrastruktur, transport og sagsbehandling høster roser fra områdets virksomheder. - Sidste års lokalt erhvervsklimaundersøgelse satte fingeren p