Udenrigsministeriet

Departementschef Ulrik Vestergaard Knudsen bliver ny vicegeneralsekretær i OECD

Del

OECD’s medlemslande har på et rådsmøde i dag støttet generalsekretær Angel Gurrías indstilling om, at Udenrigsministeriets departementschef, Ulrik Vestergaard Knudsen, udpeges som vice-generalsekretær for OECD.

Ulrik Vestergaard Knudsen vil afløse den tidligere finske statsminister Mari Kiviniemi, men bliver som departementschef i Udenrigsministeriet til hen mod årets slutning.

Udenrigsminister Anders Samuelsen ønsker Ulrik Vestergaard Knudsen tillykke med den kommende stilling:

”Ulrik vil i den grad blive savnet i Udenrigsministeriet. Igennem de sidste halvandet år har han været min tætteste udenrigspolitiske medarbejder. Jeg tøver ikke med at sige, at han er en af Danmarks allerdygtigste embedsmænd. Min tid som udenrigsminister havde ikke været den samme uden Ulriks kompetente rådgivning. Han er altid ekstremt godt inde i sagerne, og han er i stand til at identificere politiske løsninger i selv de mest komplicerede sager. Han bliver svær at erstatte.”

Ulrik Vestergaard Knudsen udtaler:

”Det har været og er et privilegium at stå i spidsen for de mange dygtige medarbejdere i Udenrigsministeriet, der hver dag knokler benhårdt for at varetage danske interesser ude i verden. Med de internationale udfordringer, som Danmark står over for i en stadigt mere usikker og uforudsigelig verden, tror jeg aldrig, at det har været vigtigere end nu med en stærk udenrigstjeneste.

Samtidig er jeg også meget glad og stolt over udnævnelsen til vicegeneralsekretær i OECD. Det er en organisation, hvis faglighed og integritet jeg sætter meget højt, og som har fyldt meget i mit arbejdsliv de seneste 10 år. Jeg ser frem til at blive en del af organisationens vigtige arbejde med at skabe de rammebetingelser, som er og har været så afgørende for Danmarks velstand og udvikling. Multilateralismen og de internationale samarbejdsstrukturer er under stort pres i disse år, hvor der måske mere end nogensinde netop er brug for mere internationalt samarbejde. Jeg glæder mig til at yde et bidrag for OECD og multilateralismen i den retning.”

Karriere:

Ansat i Udenrigsministeriet siden 1994, herunder med udsendelser til danske ambassader i Moskva, Washington og London. Ambassadør ved OECD og UNESCO, Paris 2008-2009. Direktør for Strategi og Policy/Politisk Direktør, Udenrigsministeriet 2009-2010. Departementsråd, Statsministeriet 2010-2013. Group Director for International Policy, Vodafone, London 2013. Departementschef i Udenrigsministeriet, 2013-2018.

Uddannelse: 1994 Cand. Polit. fra Københavns Universitet

Født den 14. februar 1969

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kongeriget Danmark, inklusive Grønland, byder amerikansk hensigtserklæring om forsvarsinvesteringer i Grønland velkommen17.9.2018 16:05pressemeddelelse

Kongeriget Danmark, inklusive Grønland, og USA har en lang fælles historie baseret på venskab og samarbejde. Gennem årene har Kongeriget Danmark, herunder Grønland, bidraget til at beskytte gensidige sikkerhedsinteresser og delt de risici og det ansvar, der er fulgt med. Kongerigets bidrag har været baseret på en gensidig forståelse af, at USA's militære tilstedeværelse i Grønland i størst muligt omfang skal komme Grønland og det grønlandske samfund til gavn.

Vil I med til verdensøkonomisk begivenhed på Bali?17.9.2018 14:52Presseinvitation

Verdensbankens og Den Internationale Valutafond, IMFs årsmøder holdes i år på Bali i Indonesien den 12. – 14. oktober. Her mødes finansministre, centralbankchefer og udviklingsministre og nogle af verdens førende økonomer og repræsentanter for indflydelsesrige internationale organisationer, der har fingeren på pulsen i forhold til tendenser i den globale økonomi samt udviklingsøkonomiske udfordringer og resultater.