Udenrigsministeriet

Departementschef Ulrik Vestergaard Knudsen bliver ny vicegeneralsekretær i OECD

Del

OECD’s medlemslande har på et rådsmøde i dag støttet generalsekretær Angel Gurrías indstilling om, at Udenrigsministeriets departementschef, Ulrik Vestergaard Knudsen, udpeges som vice-generalsekretær for OECD.

Ulrik Vestergaard Knudsen vil afløse den tidligere finske statsminister Mari Kiviniemi, men bliver som departementschef i Udenrigsministeriet til hen mod årets slutning.

Udenrigsminister Anders Samuelsen ønsker Ulrik Vestergaard Knudsen tillykke med den kommende stilling:

”Ulrik vil i den grad blive savnet i Udenrigsministeriet. Igennem de sidste halvandet år har han været min tætteste udenrigspolitiske medarbejder. Jeg tøver ikke med at sige, at han er en af Danmarks allerdygtigste embedsmænd. Min tid som udenrigsminister havde ikke været den samme uden Ulriks kompetente rådgivning. Han er altid ekstremt godt inde i sagerne, og han er i stand til at identificere politiske løsninger i selv de mest komplicerede sager. Han bliver svær at erstatte.”

Ulrik Vestergaard Knudsen udtaler:

”Det har været og er et privilegium at stå i spidsen for de mange dygtige medarbejdere i Udenrigsministeriet, der hver dag knokler benhårdt for at varetage danske interesser ude i verden. Med de internationale udfordringer, som Danmark står over for i en stadigt mere usikker og uforudsigelig verden, tror jeg aldrig, at det har været vigtigere end nu med en stærk udenrigstjeneste.

Samtidig er jeg også meget glad og stolt over udnævnelsen til vicegeneralsekretær i OECD. Det er en organisation, hvis faglighed og integritet jeg sætter meget højt, og som har fyldt meget i mit arbejdsliv de seneste 10 år. Jeg ser frem til at blive en del af organisationens vigtige arbejde med at skabe de rammebetingelser, som er og har været så afgørende for Danmarks velstand og udvikling. Multilateralismen og de internationale samarbejdsstrukturer er under stort pres i disse år, hvor der måske mere end nogensinde netop er brug for mere internationalt samarbejde. Jeg glæder mig til at yde et bidrag for OECD og multilateralismen i den retning.”

Karriere:

Ansat i Udenrigsministeriet siden 1994, herunder med udsendelser til danske ambassader i Moskva, Washington og London. Ambassadør ved OECD og UNESCO, Paris 2008-2009. Direktør for Strategi og Policy/Politisk Direktør, Udenrigsministeriet 2009-2010. Departementsråd, Statsministeriet 2010-2013. Group Director for International Policy, Vodafone, London 2013. Departementschef i Udenrigsministeriet, 2013-2018.

Uddannelse: 1994 Cand. Polit. fra Københavns Universitet

Født den 14. februar 1969

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.