Udenrigsministeriet

Departementschef Lars Gert Lose tiltræder lederstilling i CIP

Del

Lars Gert Lose har meddelt, at han med udgangen af januar måned fratræder sin stilling som departementschef for Udenrigsministeriet for at tiltræde en nyoprettet stilling som Head of Global Public Affairs, Communication and Marketing i Copenhagen Infrastructure Partners, CIP.

Lars Gert Lose har været ansat i Udenrigsministeriet i næsten 25 år og kan skrive bl.a. ambassadør i USA på sit C.V.
 
Udenrigsminister Jeppe Kofod ønsker tillykke med udnævnelsen:
 
”Lars Gert Lose har leveret en forbilledlig indsats som departementschef, og det er utvivlsomt et tab for udenrigstjenesten, at han har valgt at takke ja til en topstilling i det private. Selv vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg er ærgerlig over ikke at kunne fortsætte det tætte samarbejde med Lars. Men det er samtidigt også et skulderklap til Lars’ dygtighed og faglighed, og faktisk til hele tjenesten, at der er så stor efterspørgsel efter vores dygtige medarbejdere til attraktive topstillinger. Lars er en af landets absolut dygtigste embedsmænd og diplomater, og jeg har sat stor pris på hans enorme faglighed, hans grundighed og hans indsigt.
 
Jeg er særligt glad for, at det i et tæt og godt samarbejde er lykkedes os at styrke Udenrigsministeriet substantielt. For første gang i over 20 år er der skabt ro om økonomien. Der er også gennemført en ambitiøs politisk budgetanalyse af hele tjenestens arbejde, som har betydet, at vi har kunne styrke indsatsen der, hvor der er brug for det. Og så er det jo heldigvis ikke helt uhørt, at ansatte i Udenrigsministeriet også beslutter sig for at vende tilbage til Asiatisk Plads, når de har været ude og prøve noget andet. Det håber jeg Lars vil huske på i sin videre karriere.”
 
Udviklingsminister og Minister for Nordisk Samarbejde, Flemming Møller Mortensen, ønsker ligeledes tillykke med den nye stilling:
 
”Det har for mig været noget helt særligt at arbejde tæt sammen med Lars om udviklingspolitikken og det nordiske samarbejde, og jeg havde håbet, at samarbejdet skulle fortsætte længere. Hans dybe faglighed og store menneskelige kvaliteter har været en uvurderlig støtte. I en til tider hektisk hverdag har jeg altid kunnet regne med ro, nærvær, rummelighed og knivskarpt overblik fra Lars, og han har en stor del af æren for de politiske resultater, vi har opnået med en ny udviklingspolitisk strategi og en reform af den danske udviklingsbistand.”
 
Lars Gert Lose fratræder ved udgangen af januar måned. I sin tid i Udenrigsministeriet har han desuden været ministersekretær for udenrigsminister Per Stig Møller, pressechef i ministeriet og departementsråd i Statsministeriet.
 
Lars Gert Lose udtaler:
 
”Min tid i Udenrigsministeriet vil altid stå som noget helt specielt for mig. Det er en kæmpe fornøjelse at kunne være del af en helt særlig arbejdsplads fyldt med topprofessionelle og motiverede kolleger, som hver dag - hjemme som ude - går på arbejde for at gøre en forskel for Danmark. Jeg vil gerne sige tak til nuværende og tidligere ministre for det gode, tillidsfulde og tætte samarbejde. Og en kæmpe tak til mine departementchefskollegaer. Det har været et stort privilegium at være en del af det kollektiv. Der løftes i den kreds et enormt ansvar for vores land, og det er kolleger, som giver deres ypperste bag linjerne.
 
Et par gange i løbet af livet er man heldig at få et tilbud, som man simpelthen ikke siger nej tak til. Jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af CIP og dermed en global markedsleder, der er med til at sikre de afgørende investeringer i den grønne omstilling. Muligheden for at bringe mine næsten 25 års erfaring med international politik og ikke mindst klimadiplomati i spil for CIP, bliver en fantastisk udfordring, som jeg er mere end klar til at kaste mig over.”
 
Karriere:
Ansat i Udenrigsministeriet siden 1997, ministersekretær (2004-2011) og pressechef (2008-2011), afdelingschef for Global Politik og Sikkerhed (2011-2013), Politisk Direktør (2012-2013), Departementsråd i Statsministeriet (2013-2015), Ambassadør til USA (2015-2019), samt Departementschef i Udenrigsministeriet (2019-2022)
 
Uddannelse:
Cand.scient.pol. Københavns Universitet 1997
MA-Studier, Warwick University 1994 – 1995
 
For yderligere information kontakt: Pressechef i Udenrigsministeriet Oliver Routhe Skov tlf. 30541227 / olisko@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Olieudslip kan forværre situationen i Yemen: FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte2.8.2022 13:01:11 CEST | Pressemeddelelse

Otte kilometer ud fra Yemens Kyst ligger skibet FSO Safer og ruster i Det Røde Hav. FN-arbejder på en operation, der skal tømme det forladte skib for at undgå et olieudslip, der kan blive til en af verdens største miljøkatastrofer og yderligere forværre den alvorlige humanitære situation i Yemen. Danmark støtter nu redningsoperationen med 7 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum