DenmarkBridge

DenmarkBridge opruster

Del

Innovationsnetværket DenmarkBridge opruster oven på et succesfuldt første år.

Når navne som Salesforce-CEO Marc Benioff og LinkedIn-medstifter Reid Hoffman mødes med danske topledere, kan det tilskrives netværket DenmarkBridge, som har H.K.H. Kronprinsen som protektor. Innovationsnetværket har nu eksisteret i knap et år, og fokus har været på at skabe stærke relationer mellem danske virksomheder og erhvervslivet i Silicon Valley. Og det er lykkedes med stor succes. Medlemmerne er begejstrede over de foreløbige resultater.

”Danske Bank har valgt at støtte op om DenmarkBridge, fordi foreningen gør det muligt at skabe værdifulde netværk mellem danske virksomheder og de innovative miljøer i Silicon Valley. Dansk erhvervslivs succes afhænger i høj grad af adgang til viden og kompetencer – og ikke mindst inspiration udefra. Og det er netop, hvad DenmarkBridge leverer,” siger administrerende direktør Thomas F. Borgen. Danske Bank er sammen med LEGO, Novo Nordisk, A. P. Møller – Mærsk, Dansk Industri og Vækstfonden stiftere af DenmarkBridge.

I løbet af det seneste år har der været afholdt mere end 20 arrangementer og netværksmøder, der alle bidrager til at styrke danske virksomheders adgang til netværk, inspiration og viden samt kapital i Silicon Valley. Seneste eksempel er netværkets CEO-Summit, som blev afholdt over tre dage i juni i San Francisco med gæster som Reid Hoffman, medstifter af LinkedIn, Instagrams COO Marne Levine og Marc Benioff, som er bestyrelsesformand og CEO i den internationale cloud computing-virksomhed Salesforce.

Blandt deltagerne var Jørgen Vig Knudstorp, bestyrelsesformand i LEGO Koncernen, som er en af de stiftende medlemmer af DenmarkBridge.

”Børn er vores forbilleder og inspirerer os hver eneste dag til gøre tingene på nye og kreative måder. Men for at blive klædt på til fremtidens udfordringer, er det afgørende, at vi også lærer af andre, og især af mennesker som har et andet perspektiv på verden. Her er DenmarkBridge et stærkt eksempel på et netværk, som kan samle nogle af de stærkeste og mest innovative virksomheder i en kreds, hvor viden og inspiration deles,” siger Jørgen Vig Knudstorp, bestyrelsesformand i LEGO Koncernen.

DenmarkBridge er sat i verden for at bygge bro mellem dansk erhvervsliv og økosystemet i Silicon Valley for at danske virksomheder kan komme endnu tættere på og lære af den viden og det netværk, som netop er helt unikt for Silicon Valley.

”DenmarkBridge har formået at skabe stor værdi for nogle af landets dygtigste og mest krævende virksomheder. Det er jeg godt tilfreds med, men vi er faktisk først lige kommet i gang. Vi vil i den kommende tid fokusere på at skabe forbindelse til de personer og virksomheder, som mest radikalt er med til at omforme den måde, vi vil tænke innovation og forretning på i fremtiden. Vi får rigtig mange henvendelser fra virksomheder, som ønsker at være med i netværket, og vi forventer at udvide netværket betydeligt i løbet af det næste år,” siger Christian Motzfeldt, formand for DenmarkBridge og direktør i Vækstfonden.

Nøgleord

Kontakter

Nathali Selmeczi Leth, seniorkommunikationsrådgiver, Vækstfonden / 28 60 01 13 / nsl@vf.dk
Lars Nordal Jensen, sekretariatschef, Vækstfonden / 22 63 03 41 / lnj@vf.dk  

Links

Information om DenmarkBridge

DenmarkBridge
DenmarkBridgeFAKTA OM DENMARKBRIDGE

Foreningen har afholdt mere end 20 arrangementer og netværksmøder med hovedbegivenheden i juni måned 2017, der samlede virksomhedsledere fra Danmark og Californien i et tre-dages CEO-summit i San Francisco. DenmarkBridge har i sit første leveår haft stor succes med at opbygge netværk mellem danske virksomheder og relevante aktører i Silicon Valley.


Eksempler på afholdte netværksmøder og arrangementer:

 • Allan Thygesen, VP Global Sales & Operations, Google
 • Danny Lange, Head of Machine Learning og AI, Unity (tidligere Amazon og Uber)
 • Nicolas Franchet, Director of Vertical Strategy, Facebook
 • Matt Barnard, CEO, Plenty
 • Konference og netværkssessioner med Silicon Valley Bank

Se den fulde liste over alle arrangementer på denmarkbridge.dk/events.

DenmarkBridge er stiftet af private virksomheder i samarbejde med Erhvervsministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen er protektor for foreningen DenmarkBridge.

Bestyrelsen i Denmark Bridge er udpeget af de stiftende medlemmer og består af:

 • Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, bestyrelsesformand i DenmarkBridge
 • Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank
 • Jacob Aqraou, investor og tidligere Sr. Vice President i eBay
 • Scott Bonham, investor og tidligere medstifter af C100 
 • Thomas Bustrup, direktør i DI
 • Lars Dalgaard, Iværksætter, stifter af og tidligere CEO i SuccessFactors 
 • Carl Erik Kjærsgaard, stifter af og CEO i Blackwood Seven
 • Carl Bilbo, vicedirektør Novo Nordisk

Vækstfonden leverer sekretariatsbetjening til DenmarkBridge. DenmarkBridge komplementerer aktiviteterne på Innovationscenteret i Silicon Valley, hvortil netværket også har en udsendt medarbejder.

Læs mere om foreningen på denmarkbridge.com.