Mikonomi.dk

Den store kollegieundersøgelse 2018: Se de 3 billigste kollegier i København

Del

En undersøgelse foretaget af sammenligningstjenesten Mikonomi.dk viser de billigste kollegier i København og omegn. Vinderne er Kollegiet Sofiegården på Christianshavn, Grønjordskollegiet på Vestamager og Øresundskollegiet på Amager, som alle topper listen med den billigste husleje, de bedste faciliteter og de bedste beliggenheder.

Kollegianer på Grønjordskollegiet, Louisa Hedegaard, udtaler: “Jeg betaler 1904,- om måneden, som også dækker over vand, varme og internet, og mange af faciliteterne og arrangementerne på kollegiet er gratis. Det betyder, at jeg kan spare en smule, som på f.eks. et månedligt fitnessabonnement. Jeg ville med andre ord kunne klare mig for blot min SU-ydelse, hvis jeg ikke havde et studiejob ved siden af, og det synes jeg er enormt betryggende”.

Billig husleje lokker de studerende

Resultaterne viser, at prisforskellen på det dyreste og billigste kollegieværelse i København er hele 4.475 kroner, og at kvadratmeterprisen svinger fra 60 til 409 kroner. Medregnes det, at flere af de dyrere kollegier ikke tilbyder vask eller internet, løber udgifterne hurtigt op. Vinderkollegierne har derimod det hele - en kvadratmeterpris på omkring 100 kroner, gode faciliteter og centrale beliggenheder, der nedsætter udgifterne til offentlig transport.

Det betyder, at de studerende skal være vågne, når de vælger kollegie, da flere faktorer afgør, hvorvidt et kollegie i København kan betale sig eller ej. De billige huslejer i forstæderne, som kan virke tillokkende, er ikke altid et udtryk for, hvor mange penge der er at spare, eller hvilke faciliteter kollegiet tilbyder.

Lokalt er ikke nødvendigvis billigst

“Hvis man vil spare penge, skal man flytte ud af byen” - sådan har devisen i København været længe; hvis man er villig til at flytte lidt væk fra Indre By, så bliver alting automatisk billigere. Vinderkollegierne afkræfter netop denne påstand, idet resultatet ikke kun er baseret på aktuelle huslejepriser, men også afstand til centrum, offentlig transport og faciliteter, der kan være besparende for de studerende.

Et kollegie i Indre By kan koste mere i husleje, men hvis alting befinder sig i cykelafstand, og det tilbyder faciliteter som f.eks. gratis vask, vil det i længden være billigere end et forstadskollegie med få faciliteter og lang transporttid.

Manglende gennemsigtighed på kollegiemarkedet

Undersøgelsen tager udgangspunkt i et datasæt, som viser, hvad de forskellige kollegier koster og tilbyder. Med undersøgelsen forsøger Mikonomi.dk at gøre det i forvejen tætpakkede kollegiemarked gennemskueligt.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i fire, store danske studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, og viser, hvor man som studerende får mest kollegie for sin SU.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Mere end 25.000 danskere brugte det blå sygesikringskort: Husk at forny kortet inden sommerferien18.6.2019 09:27:02 CESTPressemeddelelse

I 2017 benyttede i alt 25.287 danskere sig af det blå sygesikringskort. 82,5% af disse er anmodninger fra udlandet om betaling, fordi en dansk borger er blevet behandlet i udlandet uden selv at betale regningen, også kaldet en E125 form. De resterende 17,5% består derimod af E126 anmodninger, som er ansøgninger om refusion til Styrelsen for Patientsikkerhed fra en dansk borger, der er blevet behandlet i udlandet og selv har betalt.

Pristest: Billån hos forhandler eller bank?4.6.2019 10:07:52 CESTPressemeddelelse

Det kan bedre betale sig at søge mod en bank fremfor en bilforhandler, hvis du skal optage et billån på under 200.000 kr.. Dette er konklusionen i en ny undersøgelse fra Mikonomi.dk. Først når bilen koster mere end 200.000 kr., er det billigere at optage lånet hos bilforhandleren i stedet for i banken. Du kan opnå en besparelse på 5.000 kr. ved at optage billånet i en bank fremfor hos en bilforhandler ved et lån på 100.000 kr. Derimod vil du ved et lån på 250.000 kr. kunne spare 5.500 kr. ved at optage billånet hos forhandleren i stedet for banken.

Se kortet: Så høj skal din indkomst være for at købe bolig i de danske kommune22.5.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Ønsker du at købe en villa på 110 kvm, skal du ifølge en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, i gennemsnit have en årlig indkomst på 556.400 kr. Ikke overraskende er Frederiksberg Kommune den kommune, hvor du skal have den højeste indkomst. Her skal et par tjene næsten 2 mio. kr. om året sammen for at have råd til en bolig. Derimod skal man i Lolland Kommune kun tjene næsten 180.000 kr. om året for at få råd til samme størrelse villa.

Bøderegn: Her gives der flest fartbøder pr. fotovogn24.4.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Data fra Rigspolitiet, som Mikonomi.dk har fået aktindsigt i, viser, at der statistisk set er størst risiko for at få en fartbøde fra en af politiets fotovogne på de danske motorveje. Der blev i 2018 udskrevet 119.936 fartbøder på motorvejene, fordelt over kun 266 fotovogne. Dette betyder, at der er pr. fotovogn rundt regnet er skrevet 451 fartbøder i 2018. Til sammenligning er der i tættere bebyggede områder kun skrevet 47 fartbøder pr. fotovogn.

Ny data viser: 264% større risiko for tyveri i København2.4.2019 10:46:18 CESTPressemeddelelse

Mikonomi.dk har analyseret nyt data fra Rigspolitiets statistikker, for at finde ud af, hvilke af Danmarks 12 politikredse, der er mest plaget af tyverier. Befinder du dig i København, er der mere end 264% så stor risiko for at få stjålet dine ejendele end i den næstmest tyveri-ramte politikreds. Mod alle forventninger har København dog, med kun 16 tilfælde, landets næstlaveste antal tilfælde af tricktyveri ved beboelse pr. 1.000 indbyggere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum