Mikonomi.dk

Den store kollegieundersøgelse 2018: Se de 3 billigste kollegier i København

Del
En undersøgelse foretaget af sammenligningstjenesten Mikonomi.dk viser de billigste kollegier i København og omegn. Vinderne er Kollegiet Sofiegården på Christianshavn, Grønjordskollegiet på Vestamager og Øresundskollegiet på Amager, som alle topper listen med den billigste husleje, de bedste faciliteter og de bedste beliggenheder.

Kollegianer på Grønjordskollegiet, Louisa Hedegaard, udtaler: “Jeg betaler 1904,- om måneden, som også dækker over vand, varme og internet, og mange af faciliteterne og arrangementerne på kollegiet er gratis. Det betyder, at jeg kan spare en smule, som på f.eks. et månedligt fitnessabonnement. Jeg ville med andre ord kunne klare mig for blot min SU-ydelse, hvis jeg ikke havde et studiejob ved siden af, og det synes jeg er enormt betryggende”.

Billig husleje lokker de studerende

Resultaterne viser, at prisforskellen på det dyreste og billigste kollegieværelse i København er hele 4.475 kroner, og at kvadratmeterprisen svinger fra 60 til 409 kroner. Medregnes det, at flere af de dyrere kollegier ikke tilbyder vask eller internet, løber udgifterne hurtigt op. Vinderkollegierne har derimod det hele - en kvadratmeterpris på omkring 100 kroner, gode faciliteter og centrale beliggenheder, der nedsætter udgifterne til offentlig transport.

Det betyder, at de studerende skal være vågne, når de vælger kollegie, da flere faktorer afgør, hvorvidt et kollegie i København kan betale sig eller ej. De billige huslejer i forstæderne, som kan virke tillokkende, er ikke altid et udtryk for, hvor mange penge der er at spare, eller hvilke faciliteter kollegiet tilbyder.

Lokalt er ikke nødvendigvis billigst

“Hvis man vil spare penge, skal man flytte ud af byen” - sådan har devisen i København været længe; hvis man er villig til at flytte lidt væk fra Indre By, så bliver alting automatisk billigere. Vinderkollegierne afkræfter netop denne påstand, idet resultatet ikke kun er baseret på aktuelle huslejepriser, men også afstand til centrum, offentlig transport og faciliteter, der kan være besparende for de studerende.

Et kollegie i Indre By kan koste mere i husleje, men hvis alting befinder sig i cykelafstand, og det tilbyder faciliteter som f.eks. gratis vask, vil det i længden være billigere end et forstadskollegie med få faciliteter og lang transporttid.

Manglende gennemsigtighed på kollegiemarkedet

Undersøgelsen tager udgangspunkt i et datasæt, som viser, hvad de forskellige kollegier koster og tilbyder. Med undersøgelsen forsøger Mikonomi.dk at gøre det i forvejen tætpakkede kollegiemarked gennemskueligt.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i fire, store danske studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, og viser, hvor man som studerende får mest kollegie for sin SU.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Det koster i gennemsnit 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark30.10.2019 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har undersøgt, hvad det koster at bo i de forskellige kommuner. Undersøgelsen viser, at det i gennemsnit koster 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark. Det dyreste sted at bo er i Frederiksberg Kommune, hvor husejere har månedlige udgifter på mere end 30.000 kr. Den billigste kommune er derimod Lolland med udgifter på rundt regnet 5.000 kr. om måneden.

Benzin, diesel eller el - hvilken biltype er den mest økonomiske?19.9.2019 09:51:40 CEST | Pressemeddelelse

Mikonomi har foretaget en økonomisk sammenligning af de mest solgte biler i Danmark i 2019. Bilerne bliver undersøgt med udgangspunkt i fem forskellige punkter, og allerede fra start ligger elbilerne sig i front med en føring, som selv forhøjede afgifter og afviklede fradrag ikke kan ændre meget ved. Det eneste, der kan sætte en stopper for elbilerne nu, er distancen til den nærmeste ladestander.

Mere end 25.000 danskere brugte det blå sygesikringskort: Husk at forny kortet inden sommerferien18.6.2019 09:27:02 CEST | Pressemeddelelse

I 2017 benyttede i alt 25.287 danskere sig af det blå sygesikringskort. 82,5% af disse er anmodninger fra udlandet om betaling, fordi en dansk borger er blevet behandlet i udlandet uden selv at betale regningen, også kaldet en E125 form. De resterende 17,5% består derimod af E126 anmodninger, som er ansøgninger om refusion til Styrelsen for Patientsikkerhed fra en dansk borger, der er blevet behandlet i udlandet og selv har betalt.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye