Mikonomi.dk

Den store kollegieundersøgelse 2018: Se de 3 billigste kollegier i København

Del

En undersøgelse foretaget af sammenligningstjenesten Mikonomi.dk viser de billigste kollegier i København og omegn. Vinderne er Kollegiet Sofiegården på Christianshavn, Grønjordskollegiet på Vestamager og Øresundskollegiet på Amager, som alle topper listen med den billigste husleje, de bedste faciliteter og de bedste beliggenheder.

Kollegianer på Grønjordskollegiet, Louisa Hedegaard, udtaler: “Jeg betaler 1904,- om måneden, som også dækker over vand, varme og internet, og mange af faciliteterne og arrangementerne på kollegiet er gratis. Det betyder, at jeg kan spare en smule, som på f.eks. et månedligt fitnessabonnement. Jeg ville med andre ord kunne klare mig for blot min SU-ydelse, hvis jeg ikke havde et studiejob ved siden af, og det synes jeg er enormt betryggende”.

Billig husleje lokker de studerende

Resultaterne viser, at prisforskellen på det dyreste og billigste kollegieværelse i København er hele 4.475 kroner, og at kvadratmeterprisen svinger fra 60 til 409 kroner. Medregnes det, at flere af de dyrere kollegier ikke tilbyder vask eller internet, løber udgifterne hurtigt op. Vinderkollegierne har derimod det hele - en kvadratmeterpris på omkring 100 kroner, gode faciliteter og centrale beliggenheder, der nedsætter udgifterne til offentlig transport.

Det betyder, at de studerende skal være vågne, når de vælger kollegie, da flere faktorer afgør, hvorvidt et kollegie i København kan betale sig eller ej. De billige huslejer i forstæderne, som kan virke tillokkende, er ikke altid et udtryk for, hvor mange penge der er at spare, eller hvilke faciliteter kollegiet tilbyder.

Lokalt er ikke nødvendigvis billigst

“Hvis man vil spare penge, skal man flytte ud af byen” - sådan har devisen i København været længe; hvis man er villig til at flytte lidt væk fra Indre By, så bliver alting automatisk billigere. Vinderkollegierne afkræfter netop denne påstand, idet resultatet ikke kun er baseret på aktuelle huslejepriser, men også afstand til centrum, offentlig transport og faciliteter, der kan være besparende for de studerende.

Et kollegie i Indre By kan koste mere i husleje, men hvis alting befinder sig i cykelafstand, og det tilbyder faciliteter som f.eks. gratis vask, vil det i længden være billigere end et forstadskollegie med få faciliteter og lang transporttid.

Manglende gennemsigtighed på kollegiemarkedet

Undersøgelsen tager udgangspunkt i et datasæt, som viser, hvad de forskellige kollegier koster og tilbyder. Med undersøgelsen forsøger Mikonomi.dk at gøre det i forvejen tætpakkede kollegiemarked gennemskueligt.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i fire, store danske studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, og viser, hvor man som studerende får mest kollegie for sin SU.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Ny lov om ansvarsforsikring: Spar 1.600 kr. og undgå et dagsgebyr på 250 kr.22.12.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Har du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde den hos Motorregistret. Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring - uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

Undgå at blive snydt: Sådan finder du den billigste afbetaling på Black Friday21.11.2018 10:09:27Pressemeddelelse

Black Friday, som i år afholdes d. 23. november, er en amerikansk tradition, som danskerne i høj grad har taget til sig, når betalingskortet skal svinges og julegaverne indkøbes. Men danskerne bør være på vagt: Foruden selve prisen på varerne kan priserne på finansieringen i butikkerne også variere en del. Tal fra Mikonomi.dk viser, at du eksempelvis kan spare 779 kr. på finansiering ved køb af et TV til samme pris ved at tage i Power fremfor Elgiganten.

Tag testen: Sparer du nok op til din tid som pensionist?25.10.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Du skal i gennemsnit have skrabet mere end 6 mio. kr. sammen inden din tid som pensionist starter, hvis du vil opretholde den samme levestandard de første 15 år af din pension. I Hørsholm Kommune skal du i gennemsnit spare mere end 8,5 mio. kr. op, hvorimod du i Morsø Kommune kun skal spare 5,2 mio. kr. sammen. Dette viser en undersøgelse, som Mikonomi.dk har foretaget i forbindelse med Pensionsdagen 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum