Gjensidige Forsikring

Den mentale sundhed er under pres: Hver femte fik det værre i 2022

Del
Én ud af fem danskere oplever at have fået det dårligere mentalt gennem 2022, og dermed fortsætter en trist tendens. Antallet af stress- og angstsager er også stigende, viser tal fra Gjensidige.

2022 var ikke kun en dans på roser for danskerne, der sagde farvel til nedlukninger og pandemi, men i stedet så ind i krig, høj inflation og energikrise. De mange usikkerheder i hverdagen ser da også ud til at have sat spor i befolkningen.  

I en ny undersøgelse siger én ud af fem danskere nemlig, at deres mentale sundhed er dårligere end da 2022 startede. Dermed forsætter en trist tendens fra 2021, hvor ligeledes én ud af fem beskrev, at de havde oplevet, at deres mentale sundhed var blevet værre.  

Begge undersøgelser er lavet af Kantar Gallup for Gjensidige. 

At mange danskere kæmper med det mentale velvære ses også i antallet af stress- og angstsager hos Gjensidige. Her har man over det seneste år set en stigning i antallet af stress- og angstsager med henholdsvis 16 % og 18 %. Antallet af depressionssager er på samme niveau som i 2021, men er dog den type af sager, der er flest af.  

Det fortæller Louise Brix, der er fagchef i sundhed hos Gjensidige.  

“Vi har de seneste år set en stigning i antallet af personer, der skal have behandling for angst, stress og depression, og meget af det kan helt sikkert tilskrives de ydre omstændigheder der påvirker vores liv. Før corona havde vi flest sager der omhandlede stress, men i dag er det i stedet depressionssager. Det er bekymrende, fordi disse sager ofte er tungere og mere alvorlige for den enkelte.”  

Hos Gjensidige har antallet af sager, der relaterer sig tilsærligt angst og depression været stigende siden 2019, og sidste år var antallet på sit hidtil højeste niveau. Men stigningen kan også ses som et udtryk for, at folk er blevet bedre til at tage vare på det mentale helbred.  

“Udover at folk naturligvis er påvirket af verden omkring dem, så kan stigningen også ses som et tegn på, at danskerne bliver bedre til at opsøge hjælp, når de oplever, at det har det svært mentalt. Det er en rigtig positiv udvikling, at den mentale sundhed i højere grad tages alvorligt på samme måde, som den fysiske sundhed gør det,” siger Louise Brix.  

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.711 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige i november og december 2022. 

Hvordan vurderer du, at din mentale sundhed har udviklet sig gennem 2022? 

Bedre 

21 % 

Dårligere 

20 % 

Det samme 

56 % 

Ved ikke/ønsker ikke at svare 

3 % 

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum