Det Kongelige TeaterDet Kongelige Teater

Den Kongelige Opera modtager stor donation til ansættelse af internationale gæstesangere

Del

15. Juni Fonden har bevilget næsten 10 millioner kr. over en treårig periode til ansættelse af internationale gæsteoptrædener i Operaen, som skal sikre fortsat udvikling og kvalitetsforøgelse af opera og hermed de state-of-the-art oplevelser, der er tilgængelige på Det Kongelige Teater.

Fra sæson 2019/20 vil det danske operapublikum kunne møde nogle af de mest centrale internationale sangere i Det Kongelige Teater. Sangere, der i de kommende år vil sætte retningen for opera som kunstart, og være blandt verdens mest eftertragtede stjerner.

”Med ansættelsen af en række internationale sangere af høj kvalitet vil vi opnå, at Den Kongelige Operas produktioner i endnu højere grad bliver centrale for det globale operamiljøs samtale, og at teatret opnår en position, der på længere sigt vil opbygge Operaens ry og image og have indflydelse på vores attraktionsværdi hos verdens bedste kunstnere, dirigenter, scenografer og instruktører.” John Fulljames, Operachef på Det Kongelige Teater

Ansættelse af en række internationale talenter vil ligeledes kunne mærkes internt i Operaen, hvor teatrets ensembler og elever vil få mulighed for at arbejde tæt sammen med andre kompetente og nærværende inspirationskilder. Samarbejdet med nogle af verdens største sangtalenter vil således sætte sine spor i det danske operamiljø og bidrage til den kunstneriske udvikling blandt egne sangere. Selv efter ansættelsens udløb.

”For 15. Juni Fonden er det vigtigt, at samarbejdet bidrager til udviklingen af den kunstneriske kvalitet, som den danske nationalscene kan præstere. Et bidrag til den videre udvikling af Den Kongelige Operas internationale udsyn vil spille en stor rolle i Det Kongelige Teaters internationale, nationale og interne virke. Herved medvirker vi til, at teatret fortsat kan positionere sig som et centralt omdrejningspunkt i den konstante udvikling af operaen som kunstart.” Niels Heering, Næstformand i 15. Juni Fondens bestyrelse

Hos Det Kongelige Teater glæder vi os over, at teatret har så generøse, loyale og indsigtsfulde støtter i de kulturbevidste fonde. Vi ser frem til at kunne præsentere navnene på de kunstnere, der vil blive en del af Den Kongelige Opera fra sæson 2019/20.

Kontakter

Kommunikationschef på Det Kongelige Teater, Magnus Restofte - mres@kglteater.dk - tlf. 33 69 69 80

Næstformand i 15. Juni Fondens bestyrelse, Niels Heering - nh@gorrissenfederspiel.com - tlf. 40 17 75 31

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum