Det Kongelige Teater

Den Kongelige Opera i hele landet

Del

Den Kongelige Opera fejrer foråret ved at drage på danmarksturné med forestillinger i 12 byer landet over. Forestillingen er Rossinis Barberen i Sevilla.

Det Kongelige Teater præsenterer Rossinis opera i en ny, livlig opsætning af instruktøren Anne Barslev, skabt specielt til teaterforeningerne ude i landet. For Anne Barslev er det nemlig vigtigt, at man en gang imellem tør se på klassikerne gennem nye briller, for som hun siger: "En forestilling kan godt se meget anderledes ud og stadig være tro over for essensen i værket. Jeg går meget op i demokratisering og folkeliggørelse af opera. Det behøver ikke være en elitesport, men må gerne være sjovt og folkeligt."

Barberen i Sevilla kan ses af såvel operanybegynderen som den garvede kender i denne nye iscenesættelse med operasolister og musikere fra Det Kongelige Kapel. Forestillingen synges på dansk, og instruktør Anne Barslev fortæller, at hun længe gik med tanker om, at der måtte være en mere ”nede på jorden” måde at iscenesætte de store klassikere på. En måde, hvorpå man kom helt tæt på publikum, og publikum kom helt tæt på både musikken, sangen og fortællingen. Ideen voksede sig større og det stod klart, at hvis man tog en kendt opera, skar den lidt ned i tid, opførte den på små intime scener – og på dansk – så var man godt i gang.

I sommeren 2015 blev idéen til virkelighed, da Barberen i Sevilla under Copenhagen Opera Festival blev opført på en tolv meter lang lastbil på fem af Københavns store åbne pladser. Nu er det med glæde, at Den Kongelige Opera bringer Barberen ud til resten af landet – om end inden døre af hensyn til årstiden. Idéen er dog stadig den samme – at præsentere Rossinis elskede opera i en form, der er lige så levende, folkelig og festlig, som den var for Rossinis eget publikum.

Spilledagene på turnéen er:

18/4 Vejle – 19/4 Fredericia – 21/4 Rødovre – 23/4 Viborg – 25/4 Aalborg – 26/4 Aarhus – 27/4 Horsens – 29/4 Flensborg – 3/5 Ishøj – 4/5 Ballerup – 6/5 Kolding – 10/5 Hørsholm

Billeder

Links

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Dobbelt guld og en sølvmedalje for Balletfestivalen: Have Kommunikation og Det Kongelige Teater modtager fornem international hæder17.8.2018 11:14pressemeddelelse

Vinderne af de eftertragtede Stevie Awards, også kendt som The International Business Awards, er netop blevet offentliggjort. Have Kommunikation har sammen med Det Kongelige Teater vundet tre priser – alle sammen for den stort anlagte Balletfestival 2018, der fandt sted i juni, og som i månederne op til fik alt fra bryggeriarbejdere til superligaspillere til at danse ballet.

Programmet til Opera i det fri 20181.8.2018 08:00pressemeddelelse

Opera i det fri er et gratis tilbud til alle danskere og en mulighed for at opleve nogle af de største operaklassikere sunget af nogle af Danmarks bedste sangere i uformelle omgivelser. Fra den 10.-19. august kommer Opera i det fri rundt til seks danske destinationer. Det drejer sig om Brønderselv, Viborg, Esbjerg, Herning, Tranekær og slutteligt Bernstorff Slot i Gentofte. Det musikalske program består dels af uddrag fra den kommende sæsons forestillinger på Operaen, nogle af de store publikumsfavoritter og en smagsprøve på moderne opera. Her kan du læse, hvad du kan opleve på Opera i det fri 2018: Drot og Marsk af Peter A. Heise Ranes sang: Jens Christian Tvilum Figaros bryllup af Wolfgang Amadeus Mozart Via, resti, servita: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, Johanne Bock Hai già vinta la causa: David Kempster Crudel! Perché finora: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, David Kempster Eugen Onegin af Pjotr Tjajkovskij Kuda, kuda: Jens Christian Tvilum Porgy og Bess af George Gershwin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum