Haderslev Kommune

Den kendte TV-kok Thomas Herman laver mad i Haderslev i festugen

Del

I Trekantområdets festuge bliver der sat spot på Haderslevs natur i et stort arrangement med både naturture og spisning i damparken. Arrangementet hedder fra minispots til megaspot.

Temaet for årets festuge er "Stedsans" - og det arrangement, der skal sætte spot på Haderslev Kommune, bliver et stort arrangement med fem ture ud i Haderslev Kommunes meget forskellige natur.

På turene fortæller naturguider om landskabet, og der indsamles forskellige råvarer. Råvarerne bringes med tilbage til Haderslev Dampark, hvor de indgår i aftensmaden.

I damparken kan deltagerne få grillpølser fra Slagter Vollstedt samt forskellig garniture inspireret af skov og strand, som Thomas Herman har tilberedt sammen med kokkelever fra Tyrstrup Kro. Thomas Herman vil også selv være til stede og snakke med deltagerne om de råvarer, de har indsamlet.

De fem guidede ture går til Sillerup Mølle, Stensbæk Plantage, Tørning Mølle, Haderslev Dyrehave og Aarøsund. Turene starter i damparken, hvor busser kører de tilmeldte deltagere ud på turene og efterfølgende retur til damparken.

Arrangementet finder sted den 4. september klokken 13-19.

Tilmelding med angivelse af, hvilken tur man ønsker at deltage på til chst@haderslev.dk senest den 25. august 2016. Arrangementet er gratis.

De fem ture:

Sillerup Mølle

På turen til Sillerup Mølle vil der være fokus på forarbejdning af kornsorter, og der vil også blive tærsket på det gamle tærskeværk. Alle deltagere vil modtage en pose med et kornprodukt.

Stensbæk Plantage

Turen går ind over Stensbæk Hede, hvor klimperne er resterne af det landskab, der blev dannet for ca. 18.000 år siden. På denne tur, hvor vi befinder os i et næringsfattigt område, er det sparsomt med naturens spiselige råvarer, men et "lilla pift" til salaten eller en enkelt urt til snapsen kan vi altid finde.

Tørning Mølle

Ved Tørning Mølle sættes jagten ind efter bær, svampe og urter i den store tunneldal, der er skabt under istiden. Turen begynder i møllerens have og fortsætter igennem Teglholt Skov. I alt ca. 3 km med lidt sunde tunneldalsbakker.

Haderslev Dyrehave

Her kommer man på en tur med i Dyrehaven for at opleve den skønne natur på kanten af Pamhule Skov langs med Haderslev Dam. Derudover oplever man bistaderne i skoven og observationsstadet ved Naturskolen, hvor biernes liv vil blive formidlet.

Aarøsund

I Aarøsund skal der sankes/fanges urter, tang og rejer m.m, som bringes med tilbage til Damparken. Udover det praktiske med at fange og sanke, vil der også blive fortalt om området og de forskelige arter af planter og dyr.Kontaktinformation:

Christine Strange, festugekoordinator og bibliotekar, telefon 51 20 61 33

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum