Turbine Forlaget A/S

Den hidtil ufortalte historie om Danmarks mest ikoniske reklametegner Ib Antoni

Del

Han var manden, der med et skarpt sind og en spids blyant var med til at sætte Danmark på verdenskortet, men alligevel er det de færreste, der kender ham. Nu fortælles historien om ”Danmarks Hoftegner” Ib Antoni i bogen MANDEN DER TEGNEDE DANMARK. Bogen udkommer den 15. oktober.

Klovnen Charlie Rivel er et af Ib Antonis mest ikoniske værker, og derfor præger det forsiden på "Manden der tegnede Danmark" af Sara Alfort
Klovnen Charlie Rivel er et af Ib Antonis mest ikoniske værker, og derfor præger det forsiden på "Manden der tegnede Danmark" af Sara Alfort

Vi kender hans plakater med farvestrålende Tivoli-lamper, den ikoniske klovn Charlie Rivel og den marcherende livgarde med sin gigantiske bjørneskindshue, der huser en lille fuglerede på toppen. Alligevel er der ikke mange, der kender til manden bag de velkendte streger, selvom han tegnede for både danske virksomheder som Carlsberg og Tuborg og udenlandske virksomheder som Life Magazine, Shell og Unicef. Hans værker var fast inventar, når Udenrigsministeriet, Turistrådet og Landbrugets Afsætningsråd arrangerede fremstød for danske varer, dansk kultur og dansk eventyrlighed i udlandet, og han blev ofte hyret i forbindelse med royale events.

Nu fortælles historien om en af verdens mest eftertragtede reklametegnere, der i løbet af sit korte og intense liv bl.a. tegnede for et af New Yorks største reklamebureauer på Madison Avenue som en af de såkaldte Mad Men og blev verdensberømt, fordi hans plakater var – og stadig er – med til at skabe den danske fædrelandsfortælling om det lille eventyrland med læskende øl, kvalitetsost og ikoniske møbler, der åbnede op for masseturismen, og som stadig tiltrækker besøgende fra hele verden.

Gennem forfatter og journalist Sara Alforts omfattende detektivjagt optrevles den ualmindeligt produktive kunstners liv, der fører fra barndomsbyen Esbjerg til hans møder med prinser, prinsesser, konger og dronninger fra hele verden. Jagten fører til den svenske prins Bertil Bernadotte, schlagerdronningen Gitte Hænning, den danske ambassadør i Washington og datteren af Antonis verdensberømte ven, entertaineren Victor Borge – for blot at nævne nogle få:

"Det er simpelthen så vildt at tænke på, at historien om Ib Antoni var gået i glemmebogen. Dels, fordi han levede et helt utroligt liv, men også fordi han reelt var en af Danmarks største og internationalt anerkendt plakatkunstnere", fortæller Sara Alfort, der har været vidt omkring i sin research om ”Danmarks Hoftegner”.

MANDEN DER TEGNEDE DANMARK er historien om den purunge knægt fra Esbjerg, der med få greb tegnede budskaber i et tidløst og moderne design, som fortsat inspirerer reklamefolk verden over.

MANDEN DER TEGNEDE DANMARK udkommer den 15. oktober på forlaget Turbine og kan købes hos boghandlere landet over.

For yderligere, kontakt venligst:

Anja Linnet // anja@have.dk // 22 65 53 48

Amalie Hermansen // amalie@have.dk // 21 79 33 82

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Historien om tegneren Ib Antoni må ikke gå tabt. Forfatter Sara Alfort og kollegaen Per Arnoldi fortæller om en af Danmarks største reklametegnere.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Klovnen Charlie Rivel er et af Ib Antonis mest ikoniske værker, og derfor præger det forsiden på "Manden der tegnede Danmark" af Sara Alfort
Klovnen Charlie Rivel er et af Ib Antonis mest ikoniske værker, og derfor præger det forsiden på "Manden der tegnede Danmark" af Sara Alfort
Download

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy19.10.2021 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På den danske vestkyst gemmer sig et vindblæst kulturfænomen: Cold Hawaii. Navnet dækker over en bestemt strækning, hvor folk flokkes til fra resten af Danmark og hele verden for at surfe. Selvom det ikke er noget, vi ellers har tradition for her i Danmark, så er vestkystens bølger trods stiv kuling yderst velegnede, og i en ny bog giver folk fra lokalområdet deres indblik i livet med den nordiske surfkultur.

Bliv mester i ølbrygning11.10.2021 14:26:50 CEST | Pressemeddelelse

Der er en verden af gode øl derude. Lige fra humlede øl til porter og stout. Men én ting er at nyde en god øl, en helt anden er glæden og stoltheden ved at brygge den selv. I dag kan alle, uanset alder og beskæftigelse, blive en formidabel bryggemester. I en ny bog bliver læseren taget i hånden og hjulpet med alt, hvad der er værd at vide om øl. Hvad er humle? Hvorfor er gær så vigtigt? Og, vigtigst af alt, hvordan kan alle lære at brygge en god øl?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum