Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse: Regeringsgrundlaget er ikke ambitiøst nok i en buldrende klimakrise

Del
Den nye SVM-regering har præsenteret deres regeringsgrundlag, og Den Grønne Ungdomsbevægelse er dybt kritiske. Bevægelsen mener ikke, at regeringen leverer de nødvendige grønne tiltag, som en akut klimakrise kræver.

“SVM-regeringen fødes midt i en buldrende klimakrise, og den kommende regeringsperiode bliver altafgørende for klodens fremtid. Alligevel er der en afgrundsdyb kløft mellem det som klimavidenskaben siger, at der er nødvendigt, og det som SVM-regeringen nu lægger op til. Det grønne ambitionsniveau er for lavt, og socialdemokratiet har solgt ud af klimaambitionerne. I sidste ende er det kloden, ungdommen og fremtidige generationer, der betaler for den nye regerings klimasvigt,” siger Selma de Montgomery, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse 

For en uge siden lancerede Klimarådet en ny rapport som viste, at 70% målet ikke er i overensstemmelse med Parisaftalens 1,5-gradmål. Alligevel holder den nye regering fast i 70%-målet og beholder hockeystaven, selvom både Mette Frederiksen og Jakob-Ellemann var klar på at hæve klimamålet under valgkampen. 

“Denne her regering kommer til at sidde på magten i de mest afgørende for planetens fremtid, men det ansvar svigter regeringen fra start, ved ikke at sætte de tilstrækkelige klimamål. Hvis den nye regering faktisk tog klimakrisen alvorligt, ville de hæve 70% målet markant i regeringsgrundlaget. I stedet fremrykker klimaneutralitet fra 2050 til 2045, som er lidt en joke når vi udemærket godt ved, at det ikke er i nærheden af at holde sig indenfor 1,5-gradmålet,“ siger Christian Fromberg, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse

Sammen med en CO2-afgift skal tiltag i det såkaldte “udviklingspor” omstille landbruget. Dette er på trods af, at Klimarådet har sået stærk tvivl omkring teknologiernes potentiale og i stedet peger på, at det største potentiale findes ved at omlægge den animalske produktion.  Foruden en kurs for landbruget peger SVM-regeringen på en større satsning på udrulning af elbiler på de danske veje for at skabe en grøn transportsektor. Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer SVM-regeringen for at sætte lid til umodne teknologier og overse de kendte og mest effektive virkemidler:

“Der er brug for en grundlæggende omlægning af landbruget, ikke et korthus af usikre teknologier. Fortsat at frede den animalske produktion er at lamme den nødvendige omstilling. Samtidigt vil SVM-regeringen forsat asfalterer vejen til klimahelvede, hvor antallen af elbiler virker til at være målet i sig selv, i stedet for at skabe en grøn infrastruktur, hvor den kollektive trafik prioriteres.” siger Rosanna Børsting, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Kontakter

Billeder

Information om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Grundtvigs Sidevej 2
1865 Frederiksberg C

+45 ‪30 63 66 36https://www.dgub.dk/

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse: Klimarådets rapport burde få alle advarselslamperne til at bimle i statsministeriet28.2.2023 11:05:00 CET | Pressemeddelelse

I dag d. 28. februar publicerede Klimarådet sin årlige statusrapport, der gør status over den politiske klimaindsats i Danmark. Her dumper rådet regeringens indsats og klarlægger, at den danske grønne omstilling hænger i en tynd tråd. Den vedtagne klimapolitik er for risikobetonet, og 2025-målet er næsten uden for rækkevidde. Altafgørende implementering mangler, og i alt fra industri til landbrug halter den grønne omstilling gevaldigt bagefter.

Den Grønne Ungdomsbevægelse byder velkommen til de nye klimaministre med åben invitation til drøftelser om regeringens klimaindsats15.12.2022 13:43:06 CET | Pressemeddelelse

Torsdag trådte 23 ministre ud igennem Amalienborgs grønne døre, og den Grønne Ungdomsbevægelse stod klar med skilte, hvorpå der stod “En Grøn Retfærdig Fremtid” skrevet. Den kommende regeringsperiode er afgørende for vores fælles fremtid, og regeringen står, ifølge bevægelsen, over for svære og vigtige valg om Danmarks indsats i en accelererende klimakrise.

Spørgsmål til COP15? Den Grønne Ungdomsbevægelse er til stede og klar til at svare!13.12.2022 15:02:23 CET | Aktuelt

Vi er til stede i Tiohtià:ke (“Montréal”) i disse uger for at deltage i CBD COP15, hvor den nye globale biodiversitetsaftale forhandles. Vi deltager med den bevidsthed, at dette er sidste chance for at lave en global aftale, som kan vende tabet af biodiversitet. Vi følger bekymret forhandlingerne tæt, vi har møder med den danske delegation, aktivister og organisationer for at have fingeren på pulsen i forhold til de centrale diskussioner, der fylder på her i de internationale biodiversitetsforhandlinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum