Det Kongelige Teater

Den grimme ælling i Rødovre Centrum

Del

I et usædvanligt samarbejde kan du opleve forestillingen “Den grimme ælling” som en PixiOpera for de yngste, når Det Kongelige Teater kommer forbi og optræder på Festpladsen i Rødovre Centrum.

Fridjof Fuglesang og Signe Sneh Durholm foto: Miklos Szabo
Fridjof Fuglesang og Signe Sneh Durholm foto: Miklos Szabo
Eventyret om den Den grimme ælling fortælles af tre duer, der keder sig og beslutter sig for at lege hele eventyret sammen. De klæder sig ud og lever sig så meget ind i rollerne, at de næsten glemmer, at det bare skulle være en sjov leg. En PixiOpera er teater fortalt med sang i et nærværende møde mellem kunstnere og publikum. De musikalske uddrag er hentet fra kendte operatitler, som har fået ny tekst. Både børn og voksne kan opleve operarepertoiret gennem et velkendt eventyr af H.C. Andersen.
 
Forestillingerne vises på Festpladsen:
Lørdag den 30. april 1.forestilling kl. 11.00 og  2.forestilling kl.13.00
Lørdag den 14. maj 1.forestilling kl.11.00 og 2. forestilling kl.13.00
 
Forestillingerne er en del af et eksperimenterede samarbejde mellem Rødovre Centrum og Det Kongelige Teater, der også rummer udstillingen "The Power of Drama" med klassisk kunst i utraditionelle rammer. 
 
”Med udstillingen i Rødovre Centrum håber vi at møde dig med lidt kunst midt i hverdagen,” siger teaterchef Kasper Holten. ”Gå på opdagelse i de forskellige stande. Lyt, se, og mærk og kom også gerne forbi de dage, hvor et udpluk af vores kunstnere optræder på scenen på Festpladsen.”
 
Der vil være både kostumer, rekvisitter og installationsvideoer, der giver mulighed for at komme helt tæt på skuespil, musik, opera og ballet. For de danseglade sjæle vil der også være mulighed for at give sig i kast med piruetter og pliéer på ægte dansegulv fra teateret. Udstillingen indeholder smukke kostumer fra blandt andet balletten Svanesøen, skuespillet PRIDE og operaen Begærets Mysterier, der havde Henrik Vibskov som designer.
 
”Efter en tid, hvor vi har skulle holde afstand til hinanden, kan der være noget berusende ved at få oplevelser sammen med andre mennesker,” siger Kasper Holten. ”Teatret forbinder mennesker - når vi sammen mærker musikken gå i blodet på os, mærker tårerne presse sig på eller mærker at vi får lyst til at tænke mere over livet.”
 
Udstillingen varer til 6. juni.

Billeder

Fridjof Fuglesang og Signe Sneh Durholm foto: Miklos Szabo
Fridjof Fuglesang og Signe Sneh Durholm foto: Miklos Szabo
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum