European Patent Office

Den Europæiske Opfinderpris 2021: Mød nogle af tidens mest inspirerende opfindere ved et digitalt event d. 17. juni

Del
  • Se uddelingen af Den Europæiske Opfinderpris online torsdag den 17. juni 2021 kl. 19:00 CEST

  • Inventoraward.org er et helt nyt format, der fortæller historierne om tidens mest bemærkelsesværdige videnskabsfolk og opfindere

  • Danskerne kan allerede nu stemme på, at deres foretrukne opfinder vinder Popularitetsprisen via popular-prize.epo.org

Den Europæiske Patentmyndighed (EPO) er vært for den første digitale udgave nogensinde af ceremonien for Den Europæiske Opfinderpris torsdag d. 17. juni, som seerne kan se på inventoraward.org. Ceremonien, der er en vigtig begivenhed inden for videnskab og innovation, vil give publikum over hele kloden mulighed for at høre om opfindere, der har udtænkt geniale løsninger på nogle af nutidens mest presserende problemer. De 15 finalister har nemlig hver især gjort betydelige fremskridt inden for områder, der spænder fra diagnostik og ultralydsbilleddannelse til biometri, bæredygtig plastproduktion og beskyttelse af vilde dyr.

Priserne vil blive uddelt til vinderne i hver af de fem kategorier: industri, forskning, SMV'er, lande uden for EPO og livstidspræstation ud over vinderen af ​​popularitetsprisen, der vælges af offentligheden. Gennem korte film og interviews, og med elementer af udvidet virkelighed, vil den actionfyldte ceremoni fremhæve historierne om de bemærkelsesværdige individer og teams, der gennem kreativitet, hårdt arbejde og udholdenhed har skubbet til grænserne for innovation og opfindelser, der forbedrer vores daglige liv.

Offentligheden kan stemme på personlig favorit
Offentligheden opfordres til at stemme på deres foretrukne opfinder til Den Europæiske Opfinderpris 2021 i kategorien popularitetsprisen. Mens vinderne af prisens fem kategorier vælges af en uafhængig international jury, er det offentligheden alene, der beslutter, hvem der modtager Popularitetsprisen. Afstemningen er åben for alle, og der kan stemmes når som helst indtil 17. juni på popular-prize.epo.org blandt årets 15 finalister, der bl.a. tæller et dansk/italiensk team med base i København. Vinderen vil blive annonceret under prisoverrækkelsen.

 

De 15 finalister ved Den Europæiske Opfinderpris 2021:

 

Industri

Forskning

Lande uden for EPO

  • Bo Pi og Yi He (Kina) har aktiveret fingeraftrykssensorer i vores smartphones til at registrere både fingeraftryk og tilstedeværelsen af blodgennemstrømning – hvilket gør dem meget mere sikre.
  • Kim Lewis og Slava S. Epstein (USA) har udviklet en enhed, der gør det muligt for forskere at dyrke tidligere utilgængelige mikrober til lægemiddeludvikling.
  • Indisk-amerikanske Sumita Mitra har opfundet et nanomaterialebaseret dentalfyldstof, der giver mere robuste, holdbare og æstetisk tiltalende plomber.

SMVer

Livstidspræstation

  • Den tyske videnskabsmand Metin Colpan opfandt effektive værktøjer til at analysere nukleinsyrer og banede vejen for hurtig og effektiv genetisk dataanalyse.
  • Den tyske fysiker Karl Leo har udviklet ​​meget effektive, omkostningseffektive organiske lysemitterende dioder (OLED'er), der nu findes på de skærme, vi bruger hver dag.
  • Den serbisk-amerikanske biomedicinske ingeniør Gordana Vunjak-Novakovic har udtænkt en ny tilgang til vævsteknik, der åbner nye horisonter inden for regenerativ medicin.

Mere information


Om Den Euopæiske Opfinderpris
European Inventor Award er en af ​​Europas mest prestigefyldte innovationspriser. Den blev lanceret af EPO i 2006 og hylder nu på 15. år individuelle opfindere og hold af opfindere, hvis banebrydende opfindelser giver svar på nogle af de største udfordringer i vores tid. Finalisterne og vinderne udvælges af en uafhængig jury bestående af internationale myndigheder inden for erhverv, politik, videnskab, akademi og forskning, som vurderer hvert bidrag i forhold til teknisk fremskridt, social udvikling, økonomisk velstand og jobskabelse i Europa. Prisen uddeles i fem kategorier (Industri, Forskning, SMV'er, Lande uden for EPO og Livstidspræstation). Derudover vælger offentligheden vinderen af ​​ Popularitetsprisen blandt de 15 finalister gennem en onlineafstemning. I år er prisen blevet genopfundet som en digital ceremoni for et globalt publikum, der finder sted den 17. juni kl. 19:00 CEST. Seerne kan se ceremonien på engelsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk og spansk.

Kontakter

Luis Berenguer GiménezPrincipal Director Communication, SpokespersonEuropean Patent Office

Tlf:+49 89 2399 1203

Information om European Patent Office

European Patent Office
European Patent OfficeMed 6.400 ansatte er Den Europæiske Patentmyndighed (European Patent Office - EPO) en af ​​de største offentlige serviceinstitutioner i Europa. EPO har hovedsæde i München med kontorer i Berlin, Bruxelles, Haag og Wien, og blev grundlagt med det formål at styrke samarbejdet om patenter i Europa. Gennem EPOs centraliserede patentudstedelsesprocedure er opfinderne i stand til at opnå patentbeskyttelse af høj kvalitet i op til 44 lande, der dækker et marked på omkring 700 millioner mennesker. EPO er også verdens førende myndighed inden for patentinformation og patentsøgning.

Følg pressemeddelelser fra European Patent Office

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.