Søfartsstyrelsen

Den digitale sørejse begynder i dag

Del

Søfartsstyrelsen lancerer pilotprojekt om digitale certifikater til søfarende.

Når containerskibet MUMBAI MÆRSK i dag stævner ud fra Århus mod havne i Europa, Afrika og Asien, så er det som noget helt nyt med digitale besætningscertifikater i stedet for traditionelle papircertifikater. Den nye løsning vil være både enklere, hurtigere og sikrere for søfarende, rederier og myndigheder.

Undervejs vil skibet lægge til kaj i Tyskland, Marokko, Singapore, Kina og Sydkorea, hvor det vil indsamle data og viden om brugen af digitale certifikater til søfarende. Især i forbindelse med havnestatskontrol.

Pilotprojektet skal føre til mere viden om fordelene ved digitale certifikater og forhåbentlig bane vejen for global accept og implementering.

Følg MUMBAI MAERSKs rejse og rejsen mod digitalisering på:

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Caspar Brands Plads 9
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum