Live Nation Denmark ApS

Den bretonske musiker og komponist Yann Tiersen kommer til Store VEGA.

Del

VEGA og Live Nation præsenterer

YANN TIERSEN

STORE VEGA

16. SEPTEMBER 2022

 

Den bretonske musiker og komponist Yann Tiersen kommer til Store VEGA.

Yann Tiersen har været involveret i musik det meste af sit liv. Hans musikalske karriere spænder over alt fra studieindspilninger, musikalske samarbejder med andre artister og som sangskriver til soundtracks. Han begyndte som 4-årig med at spille klaver, og i en alder af 6 år kastede han sig over violinen og modtog klassisk undervisning på musikakademier i Rennes, Nantes og Boulogne. Derefter valgte han i en alder af 13, at ændre sin skæbne ved at smadre sin violin, købe en guitar og danne et rockband.

At vokse op i Rennes gav Tiersen den perfekte musikalske uddannelse i form af byens årlige Transmusicales-festival, hvor han oplevede artister som Nirvana, Einstürzende Neubaten, Nick Cave and The Bad Seeds, The Cramps, Television og Suicide. Da hans band et par år senere gik i opløsning, købte han, i stedet for at lede efter nogle nye bandmedlemmer, en billig otte-spors mixer, og begyndte at indspille solomusik med synth, sampler og trommemaskine, lyttede til grooves på masser af gamle plader på jagt efter loops og orkesterstrygere han kunne stjæle.

 

"En dag tænkte jeg, i stedet for at bruge dage på at researche og gennemlytte masser af plader for at finde den lyd der kommer tættest på det, jeg har i tankerne, hvorfor fikser jeg ikke denne skide violin og bruger den?" I sommeren 1993 kom Tiersen ikke ud af sin lejlighed, men indspillede musik alene med guitar, violin og harmonika, ikke styret af de klassiske principper, men af intuition og hans vision om "et musikalsk anarki".

 

Ved udgangen af sommeren 1993 havde Tiersen indspillet over 40 numre, som endte med at udgøre størstedelen af hans to første albums: ’La Valse Des Monstres’ fra 1995, inspireret af Tod Browning's Freaks og Yukio Mishima's The Damask Drum, som blev efterfulgt seks måneder senere af ’Rue Des Cascades’, en samling korte værker indspillet med legetøjsklaver, cembalo, violin, harmonika og mandolin. Seks år senere fandt pladen et meget større publikum, da flere af numrene sammen med musik fra Le Phare blev brugt på soundtracket til Jean-Pierre Jeunets film Amelie (2001).

Tiersens kommercielle gennembrud kom dog tidligere og helt på egen hånd i form af netop ’Le Phare’ fra 1998. Albummet solgte over 160.000 eksemplarer og cementerede Tiersens status som en af de mest banebrydende og originale kunstnere i hans generation og blev starten til en række succesrige albums som ’L'Absente’ (2001) og ’Les Retrouvailles’ (2005). I 2010 skrev han kontrakt med Mute og udgav den første af en serie albums; på albummet ’Dust Lane’ introducerede han synthesizere til sine optagelser og på de efterfølgende albummer ’Skyline’ (2011) og ’Infinity’ (2014) arbejdede han tæt sammen med forskellige samarbejdspartnere såsom danske Efterklang.

I 2016 udkom Tiersens første solo-klaverudgivelse, ’EUSA’, et skridt til mere minimalistiske moderne lyde, der viser videreførelsen af ​​Tiersens mangfoldighed. Den blev efterfulgt af ’ALL’ (2019). Senest har Tiersen været aktuel med ’Kerber’ (2021), hans hidtil mest åbenlyse elektroniske materiale. I overensstemmelse med Tiersens nuancerede og subtile tilgang er dette ikke et U-sving-lignende dunkende stykke dansemusik, men i stedet en smukt struktureret, meget fordybende og omhyggeligt konstrueret elektronisk verden at træde ind i. Glæd dig til en musikalsk oplevelse i særklasse med Yann Tiersen i VEGA.

Billetpriser: 425 kr. + gebyr

Billetsalget starter 29. april kl. 10:00 via vega.dk, livenation.dk og ticketmaster.dk.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Live Nation Denmark ApS

Live Nation Denmark ApS
Live Nation Denmark ApS
Frederiksberg Allé 3
1621 København V

35 25 41 00https://www.livenation.dk/

Live Nation er verdens førende producent og formidler af live entertainment-oplevelser. På verdensplan bliver det til + 40.000 årlige koncerter, +100 festivaler og mere end 500 millioner solgte billetter. Live Nation Denmark er Danmarks førende koncertbureau med 70 engagerede medarbejdere der holder til på Frederiksberg Allé i København. Vi arrangerer alt fra mindre klubshows til stadionshows, vi arbejder primært med koncerter, men beskæftiger os også med comedyshows og musicals. Festivalerne COPENHELL og Heartland er ligeledes en del af Live Nation Danmark. I huset finder du også vores to danske Agenturer PDH Music og Luger Denmark, som arbejder med nogle af landets største artister. Vi ønsker at tilbyde vores gæster det bedste; både før, under og efter arrangementet med musik- og begivenhedsrige oplevelser man husker for livet.

Følg pressemeddelelser fra Live Nation Denmark ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Live Nation Denmark ApS

Det britiske rockband Editors kommer til Store VEGA.18.5.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

VEGA og Live Nation præsenterer EDITORS STORE VEGA 7. OKTOBER 2022 Editors, et af Storbritanniens mest toneangivende rock-bands, kommer til Store VEGA. Med deres kombination af mørk kantet rock og en skarp sans for fængende pop-elementer, brød det engelske band Editors igennem i starten af 00’erne. De var en stor del af periodens post-punk genopblomstring sammen med navne som Interpol, White Lies og the Cinematics. Efter deres debutalbum ’The Back Room’ (2005) scorede de et par topplaceringer på hitlisterne i Storbritannien bl.a. med ’This Light and on This Evening’ (2009), hvor bandet begyndte at bruge elementer fra synth pop. De fortsatte ned ad denne elektroniske vej med ’In Dream’ (2015) inden de ramte den perfekte balance mellem rock og elektronisk på ’Violence’ (2018). Bandet har i alt udgivet 6 studiealbums som alle er gået i top-10 i Storbritannien. Editors er et band der aldrig har stået stille i løbet af deres 17-årige karriere. Med deres seneste single ’Heart Attack’, har de

Gør klar til en aften med svensk feel-good pop når Jubël kommer til Pumpehuset.16.5.2022 16:00:00 CEST | Pressemeddelelse

JUBEL PUMPEHUSET 25. SEPTEMBER 2022 Gør klar til en aften med svensk feel-good pop når Jubël kommer til Pumpehuset. Jubël har mestret lyden af sommer. Den Stockholm-baserede duo betragtes som et af Sveriges førende pop-acts. De specialiserer i pop-ørehængere bygget op omkring indviklet sangskrivning, sprøde produktioner og en lækker ”feel-good”-vokal. Med denne vindende formular har de ramt hitlisterne flere steder i verden, modtaget platin-certificeringer og opnået millioner af streams. Derudover har de opbygget en solid fanbase på bare få år. Duoen består af de to songerwritere/ musikere/ producere Sebastian Atas og Victor Sjöström. En unik kombination af dance og pop giver genlyd i deres musik. Begge artister startede på den svenske EDM-scene, men har senere hen fundet en mere raffineret radio-venlig pop-lyd. Deres hit ’Dancing In The Moonlight’ fra 2018 opnåede en guld-certificering i Danmark og har i skrivende stund mere end 300 millioner streams på Spotify. Lead vokalisten, Sebas

R&B-sangerinden Kehlani giver koncert i Den Grå Hal til november.16.5.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

KEHLANI DEN GRÅ HAL 17. NOVEMBER 2022 En af tidens mest betagende R&B-sangerinder, Kehlani, giver koncert i Den Grå Hal til efteråret. Uden at pynte på et eneste ord er Kehlani blevet kendt for at komme med ærlige sandheder det ene øjeblik og kaste mellemfingrene op det næste. Den dobbelt GRAMMY-nominerede, platinsælgende sangerinde fra den amerikanske vestkyst finder altid en måde at være relaterbar på, helt uden filter. Hendes 2015-mixtape ’You Should Be Here’ fik en GRAMMY-nominering i kategorien Best Urban Contemporary Album og siden da har Kehlani ikke set sig tilbage. Kehlani har udgivet tre guld-certificerede singler og fire platin-singler, inkl. ’Gangsta,’ ’The Way” [feat. Chance the Rapper], ‘CRZY’ og ‘Nights Like This’ [feat. Ty Dolla $ign]. Hendes samlede streaming tal har ramt mere end en milliard og Billboards Women In Music-afdeling honorerede hende med deres Rule Breaker Award. I 2019 udgav Kehlani det chart-toppende mixtape ’While We Wait’ og har sidenhen fået et barn.

Gør klar til en tung aften med dobbelt headliner-koncert med TesseracT og Lorna Shore i Pumpehuset.13.5.2022 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

TESSERACT & LORNA SHORE PUMPEHUSET 7. AUGUST 2022 Gør klar til en tung aften med dobbelt headliner-koncert med TesseracT og Lorna Shore i Pumpehuset 7. august 2022. TesseracT er et progressivt metalband fra England, som blev dannet i 2003 og har lige fra begyndelsen fokuseret på en kombination af progressiv rock og progressiv metal. I alt har bandet udgivet fire studiealbums. De har senest været aktuelle med ’P O R T A L S’, som er et konceptalbum skabt for at give fans en mulighed for at flygte i en tid med isolation under corona. Her fremførte de sange, der spænder over hele deres katalog. I december 2020 inviterede TesseracT sine fans til at deltage i en levende filmisk oplevelse og live-optræden med smuk belysning og slående effekter i denne forbindelse. Lorna Shore er et Amerikansk deathcore band, hvis lyd ligeledes kan beskrives som symfonisk ekstremmetal og blackmetal med en intens hardcore lyd. Bandets seneste studiealbum ’Immortal’ fra 2020 blev blandt andet omtalt som årets b

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum