Lolland Kommune

Den blå cykelsti bliver bredere

Del

Et politisk flertal på Christiansborg er blevet enige om at afsætte yderligere 5,2 millioner kroner årligt til nedsættelse af færgebilletter for passagerer til de danske småøer. Samtidig får kommunerne også større valgfrihed i forhold til at bestemme, hvornår man vil sætte prisen ned. Med hele tre færgeruter til småøer, er det en nyhed, der bliver godt modtaget i Lolland Kommune.

To af Lolland Kommunes tre ø-færger - Femøfærgen og Fejøfærgen
To af Lolland Kommunes tre ø-færger - Femøfærgen og Fejøfærgen

De foreløbige beregninger viser, at Lolland Kommune vil få bevilget 300.000 kr. ekstra oveni de 700.000 kr., kommunen sidste år fik i støtte til at nedsætte færgebilletten for passagerer. 

"De ekstra penge og muligheden for også at give rabat i for eksempel sommerferien er en god nyhed. Det er endnu et lille skridt i retning af en 'blå landevej', hvor beboere og besøgende på vores øer bliver ligestillet med fastlandet. Det er også en god nyhed, fordi det viser, at regering og Folketing har lyttet til os, der igen og igen har påpeget den skæve fordeling af midler", siger borgmester Holger Schou Rasmussen, som af samme grund hidtil har betegnet den blå landevej som en cykelsti. 

Den cykelsti bliver med den større bevilling nu lidt bredere. De i alt ca. én million kroner i støtte til færgedriften til Fejø, Femø og Askø gør en forskel, men der er stadig et stykke vej op til de fire millioner kr., som Lolland Kommune har beregnet, der skal til, førend der er tale om en reel ligestilling mellem den blå og grå landevej.

"Det handler om to ting - hverdagen og øernes store turismepotentiale. Vi skal sikre øboerne bare tilnærmelsesvis samme vilkår for at få en dagligdag til at hænge sammen som alle andre. Hvorfor skal det koste så meget mere at pendle på arbejde eller i skole med færge, end det gør med tog eller bil? Og vi skal udnytte ø-perlernes store potentiale som turismedestinationer, og også her spiller prisen på færgebilletter en stor rolle for, om du lige cykler til Kragenæs og tager færgen en smuttur til Fejø", siger Holger Schou Rasmussen.

Det siger sig selv, at færgedriften er en livsnerve for landets småøer. Det gælder i forhold til billetpriserne, driftssikkerhed og sejlplaner. Derfor hilses det også med tilfredshed i Lolland Kommune, at man som en del af aftalen på Christiansborg også vil støtte udviklingen af en såkaldt afløserfærge. Afløserfærgen vil være en ekstra færge, som landets 18 kommuner med egne øer kan leje, hvis egen færge er ude af drift. Det betyder også en styrkelse af færgedriften.

"Livet på vores småøer har altid krævet sin mand - og kvinde. Det gælder også i 2018, men som samfund har vi også et ansvar for at sikre, at den helt basale infrastruktur er på plads, hvad enten du bor på fastlandet eller ude i Smålandshavet. Det er ikke gjort med aftalen her, men det er endnu et lille skridt i den rigtige retning", siger Holger Schou Rasmussen.

I Lolland Kommune vil udmøntningen af tilskuddet til kommunens færgeoverfarter ligesom de foregående år ske i samarbejde med Lolland Kommunes Ø-kontaktudvalg, hvor der sidder repræsentanter fra Fejø, Femø og Askø.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

To af Lolland Kommunes tre ø-færger - Femøfærgen og Fejøfærgen
To af Lolland Kommunes tre ø-færger - Femøfærgen og Fejøfærgen
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune og Danmarks Lærerforening indgår lokalaftale6.3.2019 11:42:32 CETPressemeddelelse

Lolland Kommune og Lolland-Falsters Lærerforening har indgået en aftale, der fastlægger lærernes undervisningstid og styrker lærernes mulighed for at forberede undervisningen. Aftalen, som er gældende for skoleåret 2019-20, afløser det hidtidige ”tryghedspapir”. Den sætter faste rammer for lærernes vigtige arbejde i Lolland Kommune og imødekommer dermed et længe ventet ønske fra lærerforeningens side.

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00 CETPressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum