Egedal Kommune

Dementi: Danmarks Radio retter fejl om Egedal

Del

P4 morgen har ved en fejl i et nyhedsindslag nævnt Egedal Kommune som den ene af i alt 8 kommuner i hovedstadsområdet, hvor der er målt overskridelser for PFAS-stoffer i drikkevandet. Det er ikke korrekt.

I nyhedsindslaget angiver P4 en rapport fra Danske Vandværker som kilde. Rapporten er ikke udgivet endnu, men Egedal Kommune har kontaktet Danske Vandværker, som bekræfter, at der ikke er fund af PFAS stoffer over grænseværdien i drikkevandet i Egedal Kommune.

Der er altså tale om en fejlfortolkning af oplysningerne i rapporten fra Danske Vandværker.
Alle 14 forbrugerejede vandværker, som leverer vand til borgere i Egedal Kommune har målt for PFAS i årene 2019, 2020 og 2021, herunder også de fire kritiske stoffer PFOA, PFOS, PFNA og PFHxS, som er kendt fra forureningssagen i Korsør.

Miljøstyrelsen har på baggrund af Korsør-sagen skærpet grænseværdien for de fire stoffer i drikkevand til 2 nanogram/l. Der er ikke fundet spor af PFAS stoffer hos de leverende vandværker i kommunen og alle de leverende vandværkerne overholder altså den skærpede kravværdi, hvilket også fremgår af den offentlige Jupiterdatabase, som Danske vandværker har hentet data til rapporten fra.

Egedal Kommune har været i kontakt med P4, der beklager fejlen og vil rette den i de kommende nyhedsudsendelser.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum