Frederikshavn Kommune

Demenspleje: Nu foreslår min mor selv, om vi skal gå en tur…

Del
Gitte Kragh og hendes 91-årige mor.
Gitte Kragh og hendes 91-årige mor.

Gitte Kraghs mor er dement, og har boet i plejebolig på Drachmannsvænget i Skagen i tre år. Hun er faldet flere gange, og har efter hoftebrud fået to nye hofter. Hun har aldrig været den, der har brudt sig om motion eller andre fysiske udfoldelser. Men den sag er nu forandret, fortæller Gitte Kragh om sin mor:

”Når jeg kommer og besøger min mor så spørger hun, om vi skal gå en tur. Og det er altså noget nyt. Det har hun aldrig gjort før i sit liv.”

Gitte Kraghs mor er 91 år, og har på baggrund af sin demenssygdom været en del af Frederikshavn Kommunes projekt om større fokus på demens. Projektet har gennem ergo-,musik og fysioterapi sat målrettet ind overfor at skabe livskvalitet i de demente borgeres hverdagsliv. Og det er gennem fysioterapien, at Gitte Kraghs mor er hjulpet.

”Fysioterapien har arbejdet med min mors genoptræning selvfølgelig efter hendes fald og nye hofter. På sygehuset mente de, at hun var så tung, fordi hun ikke ville gå. Men fysioterapeuten har formået at motivere på en måde som hun har forstået, selvom hun er dement. Det er sket samtidig med træningen. Så nu vil hun gerne gå. Og nu kan hun også gå igen, det er jo noget der gør en stor forskel for hendes fysiske tilstand, ” siger Gitte Kragh.

Projektet har i Frederikshavn Kommune skabt gode resultater på hele demensområdet. Blandt andet er antallet af magtanvendelser overfor demente halveret på bare et år. Men det har også i højere grad skabt indhold i de dementes liv, mener Gitte Kragh. Hendes mor kunne på grund af sin høje alder og de to operationer ifølge lægerne se frem til at tilbringe resten af livet i en kørestol.  Men sådan blev det ikke. Hun kan nu gå lidt længere ture, og som pårørende er Gitte Kragh selvfølgelig optaget af at hendes mor fortsat motiveres til at gå en tur i et liv, der fortsætter godt:

”Det er udelukkende fysioterapeutens fortjeneste, at min mor kan gå i dag.”

Nøgleord

Billeder

Gitte Kragh og hendes 91-årige mor.
Gitte Kragh og hendes 91-årige mor.
Download

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum