Haderslev Kommune

Delegation fra Haderslev til møde om akutbil i Region Syddanmark

Del

Akutbilen i Haderslev står til at blive nedlagt i et sparekatalog i Region Syddanmark. I dag var en delegation af byrådsmedlemmer til møde med regionen for få svar på en række spørgsmål om konsekvenserne, hvis akutbilen sløjfes.

I forbindelse med at Region Syddanmark skal spare har administrationen i regionen fremlagt et sparekatalog.

Hvis det bliver vedtaget i regionsrådet, betyder det, at akutbilen i Haderslev nedlægges, og paramedicinerne, der kører akutbilerne, flyttes over i en de tre tilbageværende lokale ambulancer.

Politikerne fra Haderslev byråd, der besøgte regionen, var borgmester H.P. Geil, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, formand for Voksenudvalget Holger Mikkelsen samt medlem af Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Henrik Rønnow.

Det er kun få år siden, at regionen etablerede akutbilen i Haderslev som nødberedskab, efter at først sygehus og siden skadeklinikken blev lukket.

Akutbilernes formål er at skabe tryghed lokalt, særligt i de områder, hvor man har langt til sygehuset-Vores fokus er trygheden for borgerne, og vi er ikke trygge ved regionens planer, som vi har opfattet dem.

Derfor har vi aftalt et møde med regionen i dag for at få afklaret en række spørgsmål, siger borgmester H.P. Geil.

-Vi har haft en god dialog med regionen, og vi har stillet en række konkrete spørgsmål som handler om, hvordan borgerne fortsat kan opleve kvalitet og tryghed i den præhospitale indsats i Haderslev Kommune.

-Vi kan konkludere, at regionen forslår at vores akutbil erstattes med en ambulance med paramediciner. Denne bliver med døgndækning. I dag er vi dækket indtil kl 22. Det betyder vi samlet set får en bil mindre, hvis akutbilen spares væk. Så har vi kun tre ambulancer tilbage i kommunen.

-Vi kan konstatere, at sparekataloget endnu ikke har været politisk behandlet, så der er ikke truffet nogen beslutning endnu.

-Vi skal nu analysere videre på de oplysninger, vi har fået på mødet i dag, og vi skal drøfte vores høringssvar på byrådsmødet på tirsdag. Vores fokus er, om ambulancerne i Haderslev er tilgængelige for vores borgere, eller om de er ude at køre til andre opgaver.

-Det er vores holdning, at det ikke er værd at spare 5 mio. kr. i forhold til, at borgere i vores kommune risikerer ikke at få hjælp i rette tid, slutter borgmester H.P. Geil.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil, telefon 21 69 64 71.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum