Beskæftigelsesministeriet

Delaftale i ghettoplan: Forbud mod at flytte i ghetto for folk på kontanthjælp

Del

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti er enige om, at der skal indføres et forbud mod, at folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse må flytte til de hårdeste ghettoområder.

Alt for mange beboere i ghettoområderne har i dag ikke en tilknytning til det danske arbejdsmarked og lever af offentlig forsørgelse. Partierne er enige om, at et opgør med parallelsamfund kræver en radikal ændring af sammensætningen af beboerne i ghettoområderne, hvis man for alvor skal have gjort noget ved problemerne. Derfor skal der indføres et forbud mod, at folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse må flytte til de hårdeste ghettoområder. Aftalen er en del af regeringens udspil til opgør med parallelsamfund.

Forbuddet betyder, at de almene boligorganisationer ikke må udleje boliger i de hårdeste ghettoområder til de pågældende ydelsesmodtagere – heller ikke selv om de står øverst på ventelisten til en ledig bolig i området.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: 

- Vi tager nye værktøjer i brug for at tage et opgør med parallelsamfund i Danmark. Jeg er derfor glad for, at der er bred politisk opbakning til at indføre et direkte forbud mod, at folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse må flytte til de hårdest belastede ghettoområder. Det her kan være med til at forandre ghettoområderne og sætte en stopper for parallelsamfund, som er en alvorlig trussel mod vores moderne samfund.

Leif Lahn Jensen, beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet, siger:

- Jeg er glad for, at vi kunne blive enige om at stoppe kontanthjælpsmodtagere i at flytte ind i en ghetto. Det er første skridt på vejen mod at få vendt udviklingen i ghettoerne, så vi på sigt kan få nedbragt antallet af ghettoer og i sidste ende få et ghettofrit Danmark.

Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti, siger:

- Jeg er glad for, at det lykkedes at sikre, at dem der er i beskæftigelse, der flytter til et ghettoområde, men som er så uheldig, at de mister deres arbejde, ikke bliver sat ned på integrationsydelse. Det ville medføre, at ingen med beskæftigelse ville flytte til bydelen. Dermed ville der jo ikke ske en ændring i beboersammensætningen. Derfor er det også vigtigt, at nye beboere på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse, så vidt det er muligt, ikke flytter til bydelen. 

Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre, siger:

- Nu sætter vi en stopper for, at folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse flytter ind i de hårdeste ghettoområder. For hvis vi skal skabe bedre boligområder til glæde for alle, så er det helt afgørende, at vi skaber en mere mangfoldig beboersammensætning, hvor flere går på arbejde.

Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører for Socialistisk Folkeparti, siger:

- Alle vinder, når vi bor dør om dør med hinanden. Mennesker med færre ressourcer eller borgere med etnisk minoritetsbaggrund skal ikke bare passe sig selv. Vi skal åbne op, og denne aftale er et skridt på vejen. Kommunen skal selvfølgelig anvise en passende bolig et andet sted.

Fakta: De hårdeste ghettoområder

Aftalen omfatter de hårdeste ghettoområder, defineret som de områder, der gennem de seneste fire år har været på ghettolisten. Med udgangspunkt i ghettolisterne for 2014-2017 drejer det sig om følgende 16 områder:

·      Agervang (Holbæk)

·      Bispehaven (Aarhus)

·      Finlandsparken (Vejle)

·      Gadehavegård (Høje Taastrup)

·      Gellerupparken/Toveshøj (Aarhus)

·      Korkærparken (Fredericia)

·      Mjølnerparken (København)

·      Motalavej (Slagelse)

·      Munkebo (Kolding)

·      Ringparken (Slagelse)

·      Skovvejen/Skovparken (Kolding)

·      Stengårdsvej (Esbjerg)

·      Sundparken (Horsens)

·      Tingbjerg/Utterslevhuse (København)

·      Tåstrupgård (Høje Taastrup)

·      Vollsmose (Odense)

Kontakt

Leif Lahn Jensen, Socialdemokratiet, telefon: : 6162 4697 Bent Bøgsted, Dansk Folkeparti, telefon: 6162 3360

Hans Andersen, Venstre, telefon: 6162 5151

Karsten Hønge, Socialistisk Folkeparti, telefon 6162 4595

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum