Landdistrikternes Fællesråd

Debat om den 4. industrirevolution: Er vi klar?

Del

FOLKEMØDET 2018: Teknologiske landvindinger er i gang med at ændre vores samfund. Men er vi overhovedet klar til det utænkelige systemskifte? Vil landdistrikternes lokalsamfund kunne revitaliseres via ny teknologi? Vær med til at diskutere landdistrikternes teknologiske fremtid i Landdistrikternes Telt på Folkemødet.

Kan den 4. industrirevolution åbne nye muligheder for landdistrikterne?
Kan den 4. industrirevolution åbne nye muligheder for landdistrikterne?

Den 4. industrirevolution vil ændre vores samfund mere, end vi kan forestille os, sagde den førende internationale tænketank World Economic Forum (WEF) på sit seneste topmøde i alpebyen Davos. Nye teknologier såsom kunstig intelligens, robotter, 3D-print og genredigering er i gang med at revolutionere vores industrier, vores liv og vores verden. Vi kigger ind i en fremtid, hvor afstand betyder mindre, produktionen trækkes helt hjem i dagligstuen, robotter klarer det trælse arbejde, og transportmulighederne er frit tilgængelige overalt.

Som vi står på tærsklen til den 4. industrielle revolution opstår et væld af spørgsmål:

Hvilke udfordringer og muligheder står landdistrikterne overfor? Hvordan vil nye teknologier påvirke landdistriktsudviklingen? Til hvad og hvordan bruger vi denne forandring til at skabe mere liv og beskæftigelse? Og hvordan skal individer, politikere og virksomhedsledere agere for, at den teknologiske revolution bliver positiv og inkluderende for landdistrikterne?

I denne debat i Landdistrikternes Telt på Folkemødet 2018 udfordrer en af de få danskere ansat i World Economic Forum, Anne Marie Engtoft Larsen, landdistrikterne til at tænke radikalt nyt. I panelet sidder bl.a. landdistriksforsker fra Københavns Universitet Hanne Tanvig samt journalist og debattør Karen Lumholt fra Landdistrikspolitisk Netværk.

Fakta: Landdistrikternes Telt

Landdistrikternes Telt på Folkemødet 2018 ligger i Danchells Anlæg (A8) og består af: Guldborgsund Kommune, Nordfyns Kommune, Sønderborg Kommune, Varde Kommune, Tønder Kommune, Skive Kommune, Vordingborg Kommune, Haderslev Kommune, Lolland Kommune, Odsherred Kommune, LAG, Benefit4Regions (B4R), Folketingets Udvalget for Landdistrikter og Øer samt Landdistrikternes Fællesråd.

Nøgleord

Kontakter

Eva Østergaard, pressemedarbejder i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 27, mail eoe@landdistrikterne.dk

Billeder

Kan den 4. industrirevolution åbne nye muligheder for landdistrikterne?
Kan den 4. industrirevolution åbne nye muligheder for landdistrikterne?
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum