Debat 31. januar kl. 12-13 på Christiansborg: Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid

Danmark skal være klimaneutralt senest i 2050. Det besluttede et samlet Folketing med energiaftalen i 2018. Målsætningen betyder, at Danmark skal omstilles til et samfund, hvor der ikke udledes mere drivhusgas, end der bliver optaget. Men hvordan gør vi det?
Vi giver ordet til repræsentanter fra videnskaben, erhvervslivet, klimajournalistikken og det politiske niveau, så de kan komme med deres perspektiv på den store udfordring, og så at vi som tilhørere kommer hele vejen rundt om det store spørgsmål: hvordan skaber vi et bæredygtigt og klimaneutralt samfund senest i 2050?
Deltagere:
- Sebastian Mernild, klimaprofessor og leder af SDU Climate Cluster.
- Anne Højer Simonsen, vicedirektør og leder af Dansk Industris klimapolitiske enhed.
- Jørgen Steen Nielsen, forfatter og journalist ved Dagbladet Information.
- Mogens Lykketoft, forhenværende MF, minister, folketingsformand og formand for FN's Generalforsamling.
- Christian Ibsen, direktør i CONCITO.
Moderator: Peter Bro, SDU Journalistik.
Man kan deltage i Verdensmålsugen fysisk eller digitalt, da alle taler, debatter og arrangementer livestreames og lægges ud på bl.a. https://www.altinget.dk/arena20/verdensmaalsugen/
Tilmelding: https://www.altinget.dk/arena20/verdensmaalsugen/program.aspx
SDU Climate Cluster
SDU Climate Cluster's mission er, gennem tværfaglig forskning, at bidrage til klimaneutralitet senest i 2050. Det vil sige et samfund, hvor der ikke udledes mere drivhusgas, end der optages. I den samfundsomstilling har forskningen en vigtig rolle. Det er nemlig gennem tværfaglig forskning, at vi udvikler og afprøver nye metoder, teknologier og måder at tænke på, som vi kan bruge til at ruste samfundet mod klimaforandringer og skubbe det i en mere bæredygtig retning. Her tager SDU Climate Cluster udgangspunkt i temaer såsom adfærd, forbrug, beslutningskraft, innovation, design, sundhed og naturens balance.
Ambitionen med SDU Climate Cluster er at skabe optimale forhold for banebrydende, excellent og tværvidenskabelig forskning, uddannelse og formidling inden for klimaområdet. Til dette formål råder SDU Climate Cluster over 96 mio. kr., som skal udmøntes til i alt fem tværvidenskabelige virkemidler frem mod 2030.
https://www.sdu.dk/da/forskning/sdu-climate-cluster
Kontakter
Sebastian Mernild, klimaprofessor og leder af SDU Climate Cluster. Telefon: 29 66 63 28, Email: mernild@sdu.dk
Birgitte SvennevigJournalistDet Naturvidenskabelige Fakultet
Tlf:27 59 86 79birs@sdu.dkBilleder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Den usynlige trussel: Mikroplastik fra havet havner på din tallerken30.3.2023 09:05:18 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år udledes flere tusinde tons mikroplast i Danmark. Ingen ved præcist, hvor det ender henne eller hvor farligt det er for miljøet eller mennesker. Projektet PlastTrack på Syddansk Universitet, som har modtaget 1,8 millioner fra Interreg Deutschland-Danmark, vil undersøge netop dette og udvikle værktøjer til at bekæmpe plastikforureningen i vores region.
Psykologi på vestjysk: SDU og Education Esbjerg i banebrydende samarbejde om ny psykologiuddannelse i Esbjerg29.3.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
SDU vil åbne en ny bachelor- og kandidatuddannelse i psykologi ved SDU Esbjerg. Det er målet at lave 75 nye pladser fra 2025. Det bliver samlet 350 studerende, når uddannelsen er i fuldt sving.
På jagt efter nye fortællinger om Europas grænser28.3.2023 11:35:43 CEST | Pressemeddelelse
Grænser præger vores syn på Europa og kan både forene og adskille os europæere. Et nyt EU-projekt med SDU i spidsen skal udforske, hvilke fortællinger vi som europæere konstruerer og bærer rundt på.
»Det ville være uansvarligt af os ikke at have dyr i fangenskab«27.3.2023 10:50:43 CEST | Pressemeddelelse
Hvorfor skal vi have dyr i fangenskab? Fordi når vi kan samarbejde med dyrene, så får vi vigtig viden om adfærd, som kan bruges til at beskytte dyr i naturen, siger biolog Kirstin Anderson Hansen. For at sikre at dyr i fangenskab trives, er der flere ting, man bør have for øje, forklarer hun.
Professor og forskningsleder Søren Thorgaard Skou fra Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet og Slagelse Sygehus, er blevet tildelt Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning23.3.2023 13:38:25 CET | Pressemeddelelse
Legatet består dels af en personlig hæderspris som belønning for en fremragende indsats som forsker, og dels af støtte til fremtidig forskning inden for artrose.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum