Syddansk Universitet

Debat 31. januar kl. 12-13 på Christiansborg: Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid

Del
Verdensmålsugen vender tilbage til København i dagene 31. januar til 3. februar. Den 31. januar kl. 12:00-13:00 er Syddansk Universitet ved SDU Climate Cluster vært for debatten "Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid". Den finder sted i Fællessalen på Christiansborg.

Danmark skal være klimaneutralt senest i 2050. Det besluttede et samlet Folketing med energiaftalen i 2018. Målsætningen betyder, at Danmark skal omstilles til et samfund, hvor der ikke udledes mere drivhusgas, end der bliver optaget. Men hvordan gør vi det?  

Vi giver ordet til repræsentanter fra videnskaben, erhvervslivet, klimajournalistikken og det politiske niveau, så de kan komme med deres perspektiv på den store udfordring, og så at vi som tilhørere kommer hele vejen rundt om det store spørgsmål: hvordan skaber vi et bæredygtigt og klimaneutralt samfund senest i 2050?  

Deltagere:

  • Sebastian Mernild, klimaprofessor og leder af SDU Climate Cluster.
  • Anne Højer Simonsen, vicedirektør og leder af Dansk Industris klimapolitiske enhed. 
  • Jørgen Steen Nielsen, forfatter og journalist ved Dagbladet Information. 
  • Mogens Lykketoft, forhenværende MF, minister, folketingsformand og formand for FN's Generalforsamling. 
  • Christian Ibsen, direktør i CONCITO. 

Moderator: Peter Bro, SDU Journalistik.

Man kan deltage i Verdensmålsugen fysisk eller digitalt, da alle taler, debatter og arrangementer livestreames og lægges ud på bl.a. https://www.altinget.dk/arena20/verdensmaalsugen/

Tilmelding: https://www.altinget.dk/arena20/verdensmaalsugen/program.aspx

  

SDU Climate Cluster

SDU Climate Cluster's mission er, gennem tværfaglig forskning, at bidrage til klimaneutralitet senest i 2050. Det vil sige et samfund, hvor der ikke udledes mere drivhusgas, end der optages. I den samfundsomstilling har forskningen en vigtig rolle. Det er nemlig gennem tværfaglig forskning, at vi udvikler og afprøver nye metoder, teknologier og måder at tænke på, som vi kan bruge til at ruste samfundet mod klimaforandringer og skubbe det i en mere bæredygtig retning. Her tager SDU Climate Cluster udgangspunkt i temaer såsom adfærd, forbrug, beslutningskraft, innovation, design, sundhed og naturens balance.

Ambitionen med SDU Climate Cluster er at skabe optimale forhold for banebrydende, excellent og tværvidenskabelig forskning, uddannelse og formidling inden for klimaområdet. Til dette formål råder SDU Climate Cluster over 96 mio. kr., som skal udmøntes til i alt fem tværvidenskabelige virkemidler frem mod 2030.

https://www.sdu.dk/da/forskning/sdu-climate-cluster

Kontakter

Sebastian Mernild, klimaprofessor og leder af SDU Climate Cluster. Telefon: 29 66 63 28, Email: mernild@sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum