Boligsiden.dk

De usælgelige huse bliver solgt hurtigere

Del

Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at andelen af huse, der har været til salg i over 365 dage, er blevet mindre henover de seneste år. Det er positive takter for det danske boligmarked.

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk

Lige nu er der knap 37.000 huse til salg i Danmark, og det er 5,6 procent færre end i august sidste år, viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk. Samtidig svinder andelen af huse, der har været på markedet i mere end et år. Det gælder især villaer og rækkehuse, der har været til salg mellem et og to år.

For fem år siden udgjorde gruppen af huse med en liggetid på mellem et og to år, 24,3 procent af det samlede hussalg. Sammenlignet med det nuværende udbud er der tale om et fald i andelen på knap 10 procentpoint. Husene, der har været på markedet i mere end to år, udgør omkring hvert femte salgsemne hos de danske ejendomsmæglere, men også denne gruppe af boliger har oplevet et fald, dog af mere moderat karakter.

”At andelen af de huse, der kan være svære at sælge, svinder ind, er en meget positiv udvikling, for det betyder, at der er en større rotation i udbudsmassen. Det er en naturlig følge af det opsving, vi oplever på boligmarkedet i disse år. Den lave rente og en generel økonomisk optimisme har løftet salget mærkbart, og nu kan vi altså konstatere, at det også har haft en effekt på salget af de boliger, der ikke nødvendigvis er beliggende i landets mest attraktive områder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Eksplosiv udvikling
Blandt husene, der har været til salg i mellem et og to år, ligger landsdelen København by i førerfeltet med færrest salgsemner – blot 17 styks – hvis vi ser på det nuværende udbud. I den anden ende af skalaen ligger Sydjylland, hvor det tilsvarende tal lyder på 1.075.

”Landsdelen med den mest interessante udvikling er imidlertid Vest- og Sydsjælland. Antallet af huse med liggetider på mellem et og to år var i 2012 1.857 styk mod de nuværende 774. Det svarer til, at andelen af hussalget i kategorien udgør 14,4 procent i dag, hvor det i august 2012 udgjorde over en fjerdedel. Det er en eksplosiv udvikling, vi kun har set herog på Bornholm,” siger Birgit Daetz.

Vestjylland er med en andel på 18,2 procent den landsdel med flest huse, der har været til salg mellem et og to år. I kategorien af huse med en tid på markedet på over to år sidder landsdelen Nordjylland på den største andel skarpt efterfulgt af Vestjylland og Bornholm.

Liggetid og salgstid
Mens liggetiden indikerer, hvor længe et aktuelt salgsemne har været på markedet, dækker salgstiden over antallet af dage, det konkret har taget at sælge den pågældende bolig.

August 2017: Huse med liggetider på mellem 1 og 2 år

Landsdel

Andel i pct.

Bornholm

11,5 %

Fyn

16,7 %

København by

3 %

Københavns omegn

3,7 %

Nordjylland

17,1 %

Nordsjælland

6,7 %

Sydjylland

18,1 %

Vest- Sydsjælland

14,4 %

Vestjylland

18,2 %

Østjylland

14,6 %

Østsjælland

5,9 %

August 2017: Huse med liggetider på over 2 år

Landsdel

Andel i pct.

Bornholm

15,1 %

Fyn

13,9 %

København by

0,2 %

Københavns omegn

0,4 %

Nordjylland

16,5 %

Nordsjælland

1,7 %

Sydjylland

14,9 %

Vest- Sydsjælland

10,2 %

Vestjylland

15,3 %

Østjylland

7,7 %

Østsjælland

1,3 %

Udbudsstatistik hver måned
Boligsiden.dk producerer i starten af hver måned, året rundt, aktuelle statistikker på udbuddet af boliger i hele Danmark. Opgørelsen af det aktuelle udbud er delt op i landets regioner og i kategorierne villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse. Har du brug for yderligere informationer, f.eks. tal på konkrete kommuner, er du altid velkommen til at kontakte os.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum