Københavns Kommune Socialforvaltningen

De udsatte børns budget

Del

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) glæder sig over et løft til de udsatte børn i budget 2020.

For halvandet år siden igangsatte socialborgmester Mia Nyegaard en målrettet indsats for at få flere midler til forebyggende indsatser på børneområdet. Målet var, at budget 2020 skulle være de udsatte børns budget. Undervejs er der blevet udarbejdet en børnehandleplan, som sætter fokus på forebyggelse. 

I årets budgetforhandlinger blev der fundet til at finansiere netop handleplanen. Samt midler til at håndtere et stadigt stigende antal underretninger om børns mistrivsel.

”Jeg blev ved forhandlingsbordet og kæmpede for de udsatte børn. Og nu har vi afsat penge til en målrettet indsats for de udsatte børn i København. Al erfaring viser, at jo tidligere vi sætter ind, jo større chance er der for, at socialt udsatte børn undgår et langt og hårdt liv i systemet,” siger Mia Nyegaard og fortsætter:

”Som socialborgmester ser jeg ind i en fremtid med stadigt flere underretninger og merudgifter til sagsbehandling. Og derfor er det vigtigt, at vi i budget 2020 har øremærket penge til den forebyggende indsats.” 

På anlægsområdet fremhæver socialborgmester Mia Nyegaard, at forligspartierne har afsat midler til en længe tiltrængt renovering og modernisering af det nedslidte herberg på Amager, som huser 64 af Københavns mest udsatte borgere. 

”Det var på tide, at vi fik prioriteret Sundholm i budgettet. Bygningerne derude emmer af 200 års historie, og de risikerer at forfalde, hvis ikke vi gør noget,” siger socialborgmester Mia Nyegaard. 

Hele socialområdet i Københavns kommune har igennem en længere årrække været under pres. Det skyldes, at der er kommet flere borgere til, som har brug for kommunens hjælp, men pengene er ikke fulgt med. Det har haft konsekvenser på alle områder. Også på handicapområdet. 

”Jeg gik efter, at vi fik løftet det alt for lave serviceniveau, vi har tilbudt vores borgere med handicap og økonomi til flere sagsbehandlere og pædagoger. Det lykkedes desværre ikke,” siger Mia Nyegaard.

”I et år hvor vi har fået historisk mange penge i aftalen mellem regeringen og KL. Hvor statsministeren siger, at regeringen prioriterer velfærden først. Hvor vi i kommunen haft flere penge at forhandle om end sidste år. Ja, der havde jeg håbet på et større løft af hele socialområdet,” siger Mia Nyegaard. 

”Overordnet er det et fint budget med store radikale prioriteter som klima og børn. De øvrige partier havde andre prioriteter end socialområdet. Sådan er politik. Så som fagborgmester er jeg da skuffet over budgettet,” siger Mia Nyegaard videre og fremhæver den økonomiske sikring af Vesterbro-stederne Café Klare og Gang i Gaden samt at Reden nu kan holde døgnåbent, som positive lyspunkter i budget 2020.   

Kontakter

Socialborgmester Mia Nyegaard
via Thomas Søie Hansen, pressechef i socialforvaltningen, 20529786

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Radikal socialborgmester savner mere metro i ny plan om Lynetteholmen5.10.2018 11:30:54 CESTPressemeddelelse

- Det er godt, at regeringen nu endelig har blik for hovedstaden. Det er forkert, når regeringen hidtil har opbygget en modsætning mellem hovedstaden og resten af Danmark. En stærk hovedstad er godt for resten af landet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV). - Det nye Lynetteholmen er et visionært projekt, der både skaber nye boliger og nye arbejdspladser. Samtidig er det vigtigt, at vi med projektet klimasikrer København og sikrer byen mod stormflod fra både nord og syd, siger hun. - Vi er stadig bekymrede for udsigten til en østlig omfartsvej, og så er det helt nødvendigt med en større udbygning af metroen, siger Mia Nyegaard.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum