Deloitte

De største tømrervirksomheder stormer frem

Del

Indtjeningen pr. ansat er steget med hele 78 pct.

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt

København, 31. oktober 2016

Der er al mulig grund til at give sig selv et klap på skulderen for de største danske tømrerfirmaer, der lige nu stormer frem. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri og Deloitte. Ifølge de seneste regnskaber er indtjeningen steget med hele 78 pct. på bare et år. Men de mindre og mellemstore virksomheder sakker bagud.

- De store tømrervirksomheder har i den grad formået at udnytte opsvinget i byggeriet. I 2014 kunne mestrene sætte 34.000 kr. i banken for hver ansat. Det tal er steget til hele 61.000 i 2015-regnskaberne. Det er meget imponerende, siger partner i Deloitte Thomas Frommelt.

Stigningen i indtjeningen giver også afkastet af den investerede kapital et kæmpe skub i den rigtige retning.

- Blandt tømrervirksomhederne med over 50 ansatte er afkastet af den investerede kapital nu helt oppe på 53 pct. ifølge de seneste regnskaber. Det viser med tydelighed, at mestrene har formået at kontrollere, at investeringerne i virksomheden samt bindingen i arbejdskapital ikke er steget mere end væksten i indtjeningen, siger Thomas Frommelt.

Mens de store tømrervirksomheder altså stormer frem, må de mindre og små virksomheder indkassere et fald. Beklageligt, mener Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri:

- Næsten hver femte virksomhed med mindre end 10 ansatte havde underskud i 2015. Det er et meget højt niveau, når man sammenligner med de øvrige underbrancher i bygge- og anlægsbranchen. I betragtning af et generelt øget aktivitetsniveau i branchen, er det en bekymrende udvikling, siger han.

Mange tømrervirksomheder er dog heldigvis velpolstrede og kan dermed modstå udsving i indtjeningen.

- Tømrervirksomhederne har jo historisk haft en lav pengebinding, hvilket er godt for soliditeten. Det betyder, at blot 6 pct. af dem i dag kan siges at være i fare for at gå konkurs. Samlet set har vi altså stadig en stabil, veldrevet tømrerbranche i Danmark, siger Lars Storr-Hansen.

63 pct. af de danske tømrervirksomheder ligger i den såkaldte magiske kvadrant med en soliditet over 15 pct. og et afkast af den investerede kapital på over 10 pct.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Frommelt
Partner, Deloitte
+45 24 23 83 04
tfrommelt@deloitte.dk

Lars Storr-Hansen
Adm. direktør, Dansk Byggeri
+45 72 16 01 01
lsh@danskbyggeri.dk

Billeder

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Analysen af den danske bygge- og anlægsbranche udarbejdes årligt af Deloitte og Dansk Byggeri. Analysen omfatter de udførende byggevirksomheder, dvs. tømrere, murere, malere og entreprenører. Den bygger på regnskabstal fra i alt 3.388 virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum