Deloitte

De store entreprenører har fået mere forretning

Del

Men er blevet dårligere til at tjene penge

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt

København, 8. december 2015

Det går godt i den danske byggebranche. Over en bred kam har virksomhederne fået mere forretning og forbedret deres soliditet. Det gælder også for de 30 største danske entreprenørvirksomheder, der har øget deres omsætning betragteligt. Til gengæld er de blevet dårligere til at tjene penge. Det viser nye tal fra Deloitte.

”Den danske byggebranche har det generelt bedre, end den har haft de seneste mange år. Virksomhederne har fået mere at lave, hvilket især skyldes øget byggeaktivitet omkring de store byer. Den tendens kommer også de store entreprenørvirksomheder til gode, hvor omsætningen det seneste regnskabsår er steget med 11 pct. i forhold til året før. Det er absolut positivt for branchen,” siger partner i Deloitte Thomas Frommelt, der er ekspert i byggebranchen.

Tallene byder dog ikke kun på gode nyheder, for mens toplinjen er vokset betragteligt, kæmper mange store entreprenørvirksomheder stadig med at tjene penge.

”I den seneste regnskabsperiode udgjorde det primære resultat pr. ansat 168.000 kr., hvilket er et fald på 6 pct. i forhold til året før. En betydelig vækst i aktiviteten har altså ikke medført en øget bundlinje. Det er naturligvis uholdbart på sigt,” siger Thomas Frommelt.

Ifølge Thomas Frommelt er der flere forklaringer på, hvorfor indtjeningen ikke er fulgt med omsætningen:

”Mange af de opgaver, der udføres lige nu, er baseret på tilbud, der er afgivet for et par år siden, hvor aktiviteten i branchen var markant lavere og priserne derfor i bund. Der konkurreres fortsat for meget på pris frem for andre værdiskabende forhold. Samtidig har mange entreprenørvirksomheder også måttet foretage betydelige investeringer i materiel og personale for at følge med efterspørgslen. Det sætter ligeledes indtjeningen under pres,” siger han.

På trods af den vigende indtjening har de store entreprenørvirksomheder forbedret soliditeten. I det seneste regnskabsår var soliditeten således 31 pct. i gennemsnit mod 30 pct. i 2013 og kun 28 pct. i 2012.

Samlet set har de 30 største danske entreprenørvirksomheder øget deres omsætning med hele 48 pct. siden 2010

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen af baseret på regnskabstal fra de 30 største entreprenørvirksomheder i Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Frommelt
+45 24 23 83 04
tfrommelt@deloitte.dk

Billeder

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Thomas Frommelt er partner i Deloitte og ekspert i bygge- og anlægsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum